Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd légiósa a némethez hasonlította a magyar focit

M4 Sport/m4sport.hu
Szereti a várost és a csapatot, és a bajnokság színvonalát is megfelelőnek tartja, sőt a profi körülményeket is kiemelte a Honvéd jobbhátvédje, aki Németországhoz hasonlította hazánkat.

„Az álmom, hogy a legmagasabb szinten játsszak, és családom büszke legyen rám” – fogalmazott Akeem Latifu, aki azt szeretné, hogy gyerekei felnézzenek rá, valamint feltett szándéka a válogatottban is többet szerepelni.

A kétszeres nigériai válogatott játékost két hete igazolta le a Honvéd, amely honfitársa, a súlyos sérülést szenvedő Ikenne-King pótlására igazolta a kispesti védelem jobb oldalára. A két játékos természetesen ismeri egymást, sőt ideérkezése előtt beszéltek is a budapesti körülményekről.

 

A 27 éves légiós korábban megfordult Norvégiában és Ukrajnában is, valamint tagja volt a 2007-es, kanadai U20-as világbajnokságon szereplő nigériai válogatottnak. Honfitársán kívül a vezetőedzőt, Erik van der Meert is ismerte, hiszen az előző évben Ukrajnában éppen a holland volt csapat edzője.

Nem gondolkozott sokat az ajánlaton, szereti a várost és a csapatot, és a bajnokság színvonalát is megfelelőnek tartja, sőt a profi körülményeket is kiemelte. „Sok kívülálló nem hisz a magyar NB I-ben, de ha idejön és játszik, akkor rájön, hogy nagy a tempó, profik a körülmények vannak. Németországhoz tudnám hasonlítani. Persze nem teljesen olyan, de közel áll hozzá.”

További tartalmak