Musorujsag
Élő Eredmények

Némó ismét az MLS-ben lubickolhat – újabb magyar az amerikai ligában

Némó ismét az MLS-ben lubickolhat – újabb magyar az amerikai ligában

m4sport.hu/revolutionsoccer.net
A magyar válogatott támadója, Németh Krisztián a katari Al-Gharafa csapatától az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New England Revolution együtteséhez szerződött.

A Revs vezérigazgatója, Michael Burns elmondta, az átigazolási időszak utolsó napján végre sikerült nyélbe ütni a 6-8 hete húzódó üzletet és a csatár visszatér az MLS-be.

A Némó becenévre hallgató 28 éves magyar futballistát azonban csak kacifántos úton tudta megszerezni a New England, amelynek nem csak az Al-Gharafával, de a Columbus Crew-val is meg kellett állapodnia, az allokációs listának köszönhetően ugyanis először az ohiói klub választotta ki magának Némethet.

Amerikába jöttem, mesterségem címere: góllövő (Fotó: mifocink.hu) Amerikába jöttem, mesterségem címere: góllövő (Fotó: mifocink.hu)
Az allokációs rendszerbe azok a játékosok kerülnek, akik amerikai válogatottak, amerikai csapatokban nevelkedtek, vagy az amerikai bajnokságból kerülnek külföldre.

Az allokációs lista a gyengébben szereplő csapatoknak kedvez, ők választhatnak először. És mivel a Crew ilyen tekintetben előrébb állt a Revsnél, őt illette az igazolás előjoga, ezért a keleti főcsoport 10. helyén álló New England-i egyesület 400 ezer dollárt (nagyjából 104 millió forint) fizetett a Columbus Crew-nak.a 30-szoros magyar válogatott játékosért.

Németh 2014 és 2016 között a Sporting Kansas játékosaként 33 meccsen szerzett 16 góljával és 7 asszisztjával tette le a névjegyét az amerikai bajnokságban, ahol úgy látszik, nem felejtették el. A Crew-n és Revsen kívül ugyanis korábbi csapata, a Kansas, valamint a DC United is szerette volna leigazolni.

Németh Krisztián (középen) és Nikolics Nemanja (balra) együtt repülhet az Egyesült Államokból a magyar válogatott edzőtáboraiba  (Fotó: m4sport.hu) Németh Krisztián (középen) és Nikolics Nemanja (balra) együtt repülhet az Egyesült Államokból a magyar válogatott edzőtáboraiba (Fotó: m4sport.hu)

A New England vezérigazgatója elmondta, legkésőbb a jövő hét elejére várják Némethet, aki annak ellenére, hogy nem rendelkezik még a szükséges nemzetközi átigazolási tanúsítvánnyal, érkezését követően azonnal csatlakozik a csapat edzéseihez.

Az együttes vezetőedzője, Jay Heaps a támadósor több posztján is kipróbálja majd a játékost, aki szélsőként, középső csatárként és árnyékékként is jó teljesítményre képes.

A mostani szezonban Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Sallói Dániel (Kansas City) és Stieber Zoltán (DC United) után Németh Krisztián lesz a negyedik magyar labdarúgó az MLS-ben.

További tartalmak