Musorujsag
Élő Eredmények

A Barca-legenda szerint az afrikai Xavinak a katalánoknál a helye

A Barca-legenda szerint az afrikai Xavinak a katalánoknál a helye

m4sport.hu/yahoo.com
A Barcelona legendás középpályása, Xavi szerint a francia Nice elefántcsontparti labdarúgója remekül illene a katalán csapatba.

Bár a Nice középpályását, Jean Michaël Serit  az Arsenal és a Paris Saint-Germain is szívesen látná a soriban, Xavi legnagyobb örömére a Barcelona is beszállt  a 26 éves játékosért folyó versenyfutásba.

A 14-szeres elefántcsontparti válogatott futballista 2015-ben igazolt a nizzai együttesbe, ahol két remek idényt tudhat maga mögött. 83 meccsen elért 10 gólja és 17 asszisztja is jól mutatja, nem egy szimpla szűrőről, sokkal inkább egy komplett, modern védekező középpályásról van szó, aki az elmúlt szezonban meghatározó embere volt a francia bajnokság harmadik helyén végzett Nice-nek.

Jean Michaël Seri (Fotó: dailystar.co.uk) Jean Michaël Seri Xavi az elefántcsontparti Jean Michaël Seriben látja saját maga barcelonai utódját (Fotó: dailystar.co.uk) Jean Michaël Seri)

Xavi nem is győzte dicsérni az apró, mindösszesen 168 centis focistát: „Amikor azt mondták nekem, hogy Nizzában játszik az afrikai Xavi, közelebbről is szemügyre vettem. Megnéztem a meccseit és egy csomó videót róla, s mit ne mondjak, le voltam nyűgözve. Nem sűrűn látok ennyire tehetséges középpályást. A rövid és a hosszú passzai, a taktikai érzéke, a játékintelligenciája mind kimagasló, de mindezek mellett jól lő távolról, okosan szervezi a játékot és a személyisége is szerethető, szóval egyszerűen briliáns a fickó. Nagyon jól járna vele a Barcelona! A középpályán bárhol tud játszani.”

Sajtóhírek szerint a Nice legalább 34 millió fontot kér a játékosért.

További tartalmak