Fina 2017
×

A Duna Arénában folytatná az éremgyűjtést a szöuli olimpikon

MTI
A nyíltvízi úszásban nyert ezüstérem után a Duna Arénában is sikeresen szeretne szerepelni Kalaus Valter a masters világbajnokságon.

A korábbi ifjúsági Európa-bajnok, az 1988-as szöuli olimpián 400 m gyorson tizedik, 1500-on pedig 15. úszó nagyon komolyan vette és veszi a magyarországi masters vb-t, hiszen elmondása szerint már tavaly szeptember óta lelkiismeretesen edzett a megmérettetésre.

Kalaus Marosi Zoltán irányításával, korábbi klubja, a Budapesti Honvéd színeiben állt rajthoz a masters vb-n Balatonfüreden, a 3000 méteres nyíltvízi távon, és lett második a 45-49-es korcsoportban. Örömét tetézte, hogy sikerét éppen egy nappal 47. születésnapja előtt érte el.

Kalaus masters vb-s szereplése ezzel még nem ért véget, mert a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Uszodában hétfőn kezdődő medencés úszásban is indul. A gyorsúszó nemcsak egyik szöuli számában, 400 m-en, hanem 100-on, 200-on és 800-on, valamint a váltóban is rajthoz áll. Célja nem csekély: valamennyi számában dobogóra szeretne állni.