Musorujsag
Élő Eredmények

Németh Krisztiánnak nem maradt ideje egyeztetni Bernd Storckkal

Németh Krisztiánnak nem maradt ideje egyeztetni Bernd Storckkal

m4sport.hu/M4 Sport
Németh Krisztián az M4 Sportnak elmondta, miért igazolt vissza az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságba (MLS), hogyan kötött ki a New Englandnél, valamint azt is, nem jutott már ideje arra, hogy egyeztessen a válogatott szövetségi kapitányával, Bernd Storckkal.

A 30-szoros magyar válogatott támadónak azért nem volt maradása katari klubjánál, mert az Al-Gharafa menedzsmentje tetőtől talpig kicserélődött: „Remélem fontos mérföldkőhöz érkeztem ezzel a szerződéssel. 28 éves vagyok, tehát talán mondhatom, hogy a legjobb éveim most következnek. Eredetileg télre terveztük, hogy visszatérek az amerikai bajnokságba. Volt még egy éves szerződésem a katariakkal, de úgy alakult, hogy váltani szerettem volna, mert kicserélődött az egész menedzsment, és az az edző is távozott, aki miatt odamentem.”

Az MLS szabályainak következtében gyakorlatilag vakon írta alá a szerződést, nem tudta még ugyanis, melyik csapat mezét öltheti magára: „Az én speciális helyzetem miatt, mivel már játszottam az MLS-ben, nem a klubokkal kellett tárgyalnom, hanem magával a ligával. Azon belül is volt egy rangsor, hogy ki szerezhet meg, úgyhogy amikor aláírtam a szerződést még nem is tudtam, melyik csapatnál kötök ki. Később derült csak ki, hogy a New England lett a befutó.

A támadó szerint az amerikai pontvadászat a támadófocinak és a magyar játékosoknak is kedvez – Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Sallói Dániel (Kansas City) és Stieber Zoltán (DC United) is az MLS-ben rúgja a labdát–, s ma már nem csak az idősebb játékosok mennek levezetni a tengerentúlra.

Mivel az amerikai átigazolási időszak utolsó napján sikerült tető alá hozni az üzletet az idő rövidsége miatt nem volt már lehetősége egyeztetni a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Bernd Storckkal.

További tartalmak