Musorujsag
Élő Eredmények

Világbajnoki bronzérmes Baji Balázs Londonban

m4sport.hu
Magyar sprintertől soha nem látott eredményt elérve harmadik helyen ért célba Baji Balázs a 110 gát döntőjében a londoni világbajnokságon.

A 28 éves vágtázó a fináléban jól rajtolt, de a második gátat leverte, emiatt némileg megtört a lendülete. Azután ismét jó tempóban futott, majd ugyan a nyolcadik gáton megint hibázott egy kicsit, de a kilencedik és tizedik már szinte tökéletesen sikerült. Az ekkor nagyokat hibázó, addig a harmadik helyen futó francia Garfield Darient sikerült megelőznie, így 13.28 másodperces idővel ért célba az olimpiai bajnok jamaicai Omar McLeod, valamint az előző vb-n győztes orosz Szergej Subenkov mögött.

Baji Balázs a magyar atlétika 12. érmét szerezte meg szabadtéri világbajnokságon, Londonban az elsőt. Futószámban még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző.

Az állatorvosként praktizáló magyar futó a vasárnapi elődöntőből futamát megnyerve került a fináléba, amivel nagy bravúrt hajtott végre, hiszen 1987 óta nem volt magyar, aki 5000 méternél rövidebb számban döntőbe tudott kerülni vb-n. Hétfői bronzérme pályafutása legnagyobb sikere, 110 gáton pedig a második felnőtt világversenyes dobogós helyezése a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett ezüstje után.

Omar McLeod (balról) és Baji Balázs egymás nyakában. Nehéz eldönteni, melyikük a boldogabb (fotó: EPA/FRANCK ROBICHON)

férfi 110 m gátfutás

világbajnok: Omar McLeod (Jamaica) 13.04 másodperc
2. Szergej Subenkov (Oroszország) 13.14
3. BAJI BALÁZS 13.28

További tartalmak