Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyvonalú ajándékkal búcsúzott a Barcelona új brazilja

goal.com
A 40 millióért igazolt Paulinhóra remek emberként emlékeznek majd kínai klubjánál.

A héten vált hivatalossá, hogy a Barcelona 40 millió euróért szerződteti a kínai bajnokságban szereplő Guangzhou Evergrande együttesétől Paulinhót.

Így üdvözölte a Barcelona a 40 milliós brazilt (forrás: twitter.com/FCBarcelona) Így üdvözölte a Barcelona a 40 milliós brazilt (forrás: twitter.com/FCBarcelona)

A 29 éves brazil középpályás 2013 és 2015 között a Tottenhamben szerepelt, de nem hagyott mély nyomot a Premier League-ben. A Spurs 2015-ben mindössze 14 millióért adott túl rajta, így sokakat meglepett, hogy a Kínában töltött két év után ennek az árnak majdnem a háromszorosát fizette ki érte a Barca.

Pedig Paulinho azért varázsolt is a Tottenhamben:

Míg a 41-szeres brazil középpályás pályafutása pontosan végigkövethető, viszonylag keveset tudunk arról, hogy milyen ember is ő valójában. Ehhez a Guangzhou Evergrande egyik alkalmazottja segített közelebb jutni, aki közösségi oldalán mesélt Paulinho Kínában töltött időszakáról.

Eszerint a futballista sohasem szállt el magától, mindenkit tisztelt, ha kellett segített, ha neki segítettek, akkor pedig a hála sem maradt el.

Miután biztossá vált, hogy a Barcához szerződik, a sofőrjének ajándékozta Mercedes Benz típusú autóját.

Paulinho Brazíliából hozatott egy térd- és lábspecialistát, de miután észrevette, hogy az orvos szenved családja hiánya miatt, a feleségét és gyermekeit is meghívta Kínába, fizette az útjukat, a lakhatásukat, illetve a gyerekek iskoláját. Idő közben az orvos egyik gyermeke beteg lett, meg kellett operálni, a kórházi költségeket egy az egyben Paulinho állta.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek