Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldo nélkül csak győzhet a Real

WhoScored.com
Az elmúlt idényben összesen kilenc bajnokiról hiányzott Cristiano Ronaldo a Real Madridból. Az eredmények azt mutatják, az ellenfelek jobban retteghetnek a nélküle felálló Királyiaktól, mint ha első számú gólvágójuk is a pályán lenne.

Cristiano Ronaldót a Barcelona elleni Spanyol Szuperkupa-döntő első felvonásán (3-1 a Madridnak) állították ki, ráadásul még meg is lökte a játékvezetőt. Kapott is érte ötmeccses eltiltást, melyek közül egyet letud a szerda esti visszavágón, négy viszont megmarad a bajnokságra. Mielőtt szeptember 20-án pályára lépne, nélküle néznek szembe társai a Deportivo La Corunával, a Valenciával, a Levantéval és a Real Sociedaddal.

Cristiano Ronaldo itt búcsúzik a bajnokság első négy fordulójától (fotó: EPA/Toni Albir)

A portugál csatár eddig nyolc szezont húzott le a Realban és nem meglepő módon mindig házi gólkirályként zárt. A legkevesebb góllal épp a legutóbbi 2016/17-es kiírásban, összesen 25-ször mattolva az ellenfeleket. Ehhez kellett, hogy kilenc találkozón ne küldje őt pályára Zinedine Zidane.

Viszont nem hogy nem torpant meg ezekben az esetekben a Primera Division bajnoka, hanem egyenesen szárnyalt. Jobb mutatókkal rendelkezett nélküle, mint vele.

 

A kilenc fellépése alatt százszázalékos maradt a Real miközben átlagban közel egy góllal többet szerzett (3,44-et szemben 2,59-cel). Ezek közül a találkozók közül négy is az utolsó nyolc fordulóra esett, amikor nagy csatában álltak a bajnoki címért a Barcával. Fontos, hogy ezek az alkalmak mind idegenbeli fellépések voltak, és Zidane ezzel is pihentette sztárját, hogy a liga és persze ezzel párhuzamosan a Bajnokok Ligája hajrájára a lehető legfrissebb állapotban legyen. Be is jött, a bajnokság záró három találkozóján ötször, a BL-ben a negyeddöntőktől számolva az öt legkeményebb mérkőzésen tízszer talált be, duplázáshoz segítve a madridiakat.

A félelmetesen kiegyensúlyozott kerete lehetővé teszi Zidane-nak, hogy a háromszoros aranylabdás portugál klasszisát kihagyva se kelljen aggódnia az eredményesség visszaesésétől. Így azt is meg tudta értetni az örökké játszani, győzni, gólt rúgni akaró CR-rel, hogy az idő múlására ő sincs hatással, ezért jobb, ha akkor a legélesebb, mikor a legnagyobb szükség lesz rá.

További tartalmak