Musorujsag
Élő Eredmények

Négynapos fordulóval rajtol a spanyol bajnokság

Négynapos fordulóval rajtol a spanyol bajnokság

MTI
Nagy meglepetésre nem számíthatunk, a bajnok minden bizonnyal a Real, Barca, Atletico hármasból kerül ki.

A címvédő Real Madrid a Deportivo La Coruna vendégeként kezdi meg szereplését a spanyol labdarúgó élvonal hétvégi nyitófordulójában. Zinédine Zidane friss spanyol Szuperkupa-győztes alakulata remek formában várja a vasárnap késő esti La Liga-találkozót – az FC Barcelona elleni kettős győzelemmel szerezte meg a trófeát -, s immár sorozatban 68 tétmérkőzésen szerzett gólt. Az egymás elleni mérleg is a királyi gárda sikerét vetíti előre: legutóbbi nyolc összecsapásukat a fővárosi együttes nyerte, a Deportivo 2011 februárjában vett el pontot a Real Madridtól.

A legutóbb ezüstérmes Barcelona a Betist fogadja, s az első győztes tétmérkőzésére készül az új szakvezető, Ernesto Valverde irányításával. A világrekordot jelentő összegért a Paris Saint-Germainthez szerződött Neymar helyettesítését egyelőre nem sikerült megoldania a katalán gárdának, a szintén új edző, Quique Setien vezette sevillai alakulat ellen azonban így is joggal bízhat a három pont megszerzésében.

Az elmúlt idény dobogósai közül az Atlético Madrid a fennállása első élvonalbeli találkozóját játszó Gironához utazik. Az újoncok közül a másodosztály bajnoka, a Levante – amely az Újpestből szerződtette a macedón Enis Bardhit – a legutóbb ötödik Villarrealt látja vendégül, míg a Getafe az Athletic Bilbao otthonában szerepel.

La Liga, 1. forduló:
péntek:
Leganés-Alavés 20.15
Valencia-Las Palmas 22.15
szombat:
Celta Vigo-Real Sociedad 18.15
Girona-Atlético Madrid 20.15
Sevilla-Espanyol 22.15
vasárnap:
Athletic Bilbao-Getafe 18.15
FC Barcelona-Real Betis 20.15
Deportivo La Coruna-Real Madrid 22.15
hétfő:
Levante-Villarreal 20.15
Málaga-Eibar 22.00

További tartalmak