Musorujsag
Élő Eredmények

Az EYOF kiválóságai ajánlanak programot augusztus 20-ra

Az EYOF kiválóságai ajánlanak programot augusztus 20-ra

m4sport.hu
Hosszú felkészülés, majd egy remek szereplés, mindez hazai közönség előtt. Ez volt a magyar fiatalok számára a győri EYOF. Sportolói teljesítményük mellé még az is belefért, hogy az augusztus 20-i nemzeti ünnep nagykövetei legyenek.

Július végén Győr adott otthont az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), az olimpiai mozgalom harmadik legjelentősebb eseményének. A NOB által is támogatott esemény jelentőségét jól mutatja, hogy használhatja az Olimpiai mozgalom minden jelképét és szimbólumát: (olimpiai öt karika, olimpiai láng stb).

A viadalon tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkedtek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A magyar versenyzők kiemelkedően szerepeltek (13 arany-, 14 ezüst-, és 14 bronzérmet szereztek), és boldogan tekintettek vissza saját versenyükre, az EYOF hangulatára és már előretekintveprogramot is ajánlanak augusztus 20-ra, hiszen ők a nemzeti ünnep hivatalos nagykövetei.

Az ünnepi hétvége programjairól az Agusztus HUszadika Facebook-oldalon részletesen tájékozódhat. 

Így megszólal többek között Zombori Gábor úszó, akinek tehetségéről mindent elmond, hogy az EYOF előtt hét aranyérmet szerzett az úszók országos serdülőbajnokságán, míg a győri nemzetközi viadalon mindhárom éremből begyűjtött egyet-egyet.

Kevéssel maradt el tőle Szellák Szabina kajakozó, aki egy arany-, és egy ezüstérmet nyert. Korábban jégkorongozott, tornázott, majd innen váltott át a kajakra. Tehetsége és eddigi eredményei alapján szép jövő előtt áll, főleg, hogy egy kétszeres olimpiai bajnok, Kőbán Rita az edzője.

Rendessy Eszter szintén a kajakosok versenyében indult és aranyérmet nyert a 200 méteres sprintszámban. Az ő esetében is nagy lökést adhat edzője személye, hiszen karrierjét a sprinter világbajnok Beé István egyengeti. Eszter teljesítményéről sokat elmond, hogy a döntőben egy másodpercet vert a mezőnyre, érdemes lesz megjegyezni a nevét.

További tartalmak