Musorujsag
Élő Eredmények

Átigazolások, melyek gyűlöletet szültek

Átigazolások, melyek gyűlöletet szültek

m4sport.hu
Bonuccit megelőzően is voltak olyanok, akik úgy váltottak klubot, hogy az egyik legjobban gyűlölt ellenfélhez írtak alá. Soha nem bocsájtottak meg nekik.

Hétvégén rajtol az olasz labdarúgó bajnokság. A legfőbb kérdés: letaszítják a trónról a Juventust? Az átigazolási szezon legnagyobb port kavaró esete is a torinóiakhoz kötődik, hiszen a csapat meghatározó embere, Leonardo Bonucci az AC Milanhoz igazolt.

Megnéztük, az elmúlt mintegy 20 évben melyek voltak azok a világsztárokat érintő átigazolások, melyek egy adott országon belül történtek és emiatt nagy vitát, örök életre szóló utálatot váltottak ki. Spanyolországban Predrag Mijatovics esetében a Valencia hívei voltak felháborodva, amikor kedvencük 1996-ban 14 millió euró ellenében a Real Madridhoz került. Ugyanebben az évben Luis Enrique megtette a „megbocsájthatatlant”, a Realtól a Barcelonába igazolt. Mindezt ingyen.

Egy évvel később a Deportivo La Coruna 50 milliót kapott a brazil Rivaldoért a Barcától, így kicsit enyhült a szurkolók bánata. Ugyanez nem mondható el a katalánokról, akik a mai napig nem bocsátották meg Luis Figónak, hogy 2000-ben 60 millióért kivásárolta őt a Real. Legutóbb Arda Turan átigazolása keltett felháborodást az Atletico Madrid hívei között, hiszen alapember volt a BL-döntős csapatban, mégis elfogadta a Barcelona ajánlatát.

Olaszországban Bonuccival ellentétes utat járt be Andrea Pirlo, aki előbb az Intertől igazolt a Milanhoz, majd tízévnyi – két BL-győzelemmel ékesített – milánói szereplés után ingyen ment a rivális Juventushoz.

Andrea Pirlo - fotó: EPA/Elisabetta Baracchi

Angliában a 2000-es évek végén, három átigazolás borzolta a szurkolók idegeit. 2009-ben Carlos Tevez úgy ment Manchester egyik végéből (MU) a másikba (City), hogy közbeiktatta a West Ham-et, ennek ellenére sem bocsájtották meg neki az árulást.

Fernando Torres hiába volt a Liverpool-szurkolók nagy kedvence, mégis átigazolt a Chesea-hez (58 millióért), amelyben ugyan nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint a vörösöknél, viszont BL-t nyert. Hasonló volt a helyzet Robin van Persie esetében, aki 30 millió euróért hagyta ott az Arsenalt és tette át székhelyét a Manchester Unitedhez.

Fernando Torres - fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga

Németországban a Bayern München hosszú évek óta nagy elszívó hatást gyakorol, és ezzel az elmúlt pár évben épp a legjelentősebb kihívóját, a Dortmundot gyengítette (Lewandovski, Hummels). A legnagyobb visszhangot kiváltó váltás Mario Götze nevéhez kötődik, aki négy éve 37 millióért ment Münchenbe, tavaly pedig 22 millióért vásárolta vissza őt a Dortmund.

További tartalmak