Musorujsag
Élő Eredmények

Alonsót legyőzni felér egy futamgyőzelemmel

Alonsót legyőzni felér egy futamgyőzelemmel

F1i.com
Van annak előnye is, hogy Fernando Alonso a középmezőnyben tengeti napjait – az ellenfelek szempontjából legalábbis mindenképp…

Carlos Sainz mindenképpen örül az így előállt lehetőségnek. A Toro Rosso tehetsége baráti viszonyt ápol honfitársával, egyben pedig példaképének is tekinti Fernando Alonsót. Gyerekkorában ő inspirálta a versenyzésre, sok támogatást kapott tőle – ma viszont gyakran kőkemény ellenfélként találkoznak a pályán. Idén is többször láthattuk őket csatázni, legutóbb a Hungaroringen, ahol egyszer össze is koccantak, majd a kétszeres világbajnoknak kamikaze manőverrel kellett próbálkoznia, hogy át tudja verekedni magát szívós ellenfelén.

Sainz hangsúlyozta, hiába tűnhet kívülről tüzesnek a vetélkedésük, nincs semmi személyes az egymással vívott csatáikban. Ettől persze még úgy érzi, Alonso ellen mégis különleges versenyezni. „Mindenképpen sokat tanulok ebből a jövőre nézve. Ha vele harcolok, olyan, mintha a győzelemért harcolnék. Normál esetben Fernandónak a győzelemért kéne küzdenie, mi viszont a középmezőnyben vívunk egy kétszeres világbajnokkal, aki talán a mezőny legjobbja” – állapította meg Sainz.

Carlos Sainz és Fernando Alonso (Fotó: Photo4 / XPB Images) Carlos Sainz és Fernando Alonso (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Alonso személye már önmagában is a határok kitágítására kényszeríti őt – a legjobb példát erre a Hungaroring jelentette. „Nagyon nehéz volt védekezni Fernandóval szemben, mivel sokkal gyorsabb volt nálunk. A végén elment mellettem. De nagyon sokat tanultam. Ez a harmadik szezonom, és a tanulásnak sosincs vége.”

Hogy Sainz mennyire a maximumon pörög, amikor barátját látja maga körül, azt a közelmúltban vívott csatáik is megmutatják. Idén Kanadában, tavaly Mexikóban volt egy fűre szorítós esetük, mely után Alonso panaszkodott is rá, emellett idén Kínában és tavaly Austinban is keményen egymásnak feszültek. Sainz azonban nem tulajdonít különös jelentőséget e párharcok jellegének. „Az emberek azért látják különösnek ezt, mert mindketten spanyolok vagyunk, ő a mentor, én meg a kölyök, aki tanul tőle. Szeretnék felfújni ezt, de én ugyanúgy küzdök ellene, ahogyan más ellen. De tény, ő talán jobb a többieknél.”

Borítókép: Carlos Sainz és Fernando Alonso (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak