Musorujsag
Élő Eredmények

Hüttner Csaba: Az erősségünk, hogy ez egy egységes, összetartó csapat

M4 Sport
Szerdán kezdődik a 2017-es csehországi kajak-kenu világbajnokság, melyre egy jól felkészült, az Európa-bajnokságon remekül szereplő magyar csapat utazik. Az M4 Sport Sport7fő című műsorának vendége volt a szövetségi kapitány, Hüttner Csaba, és a válogatott versenyzője, Medveczky Erika is. Mindketten beszéltek a júliusi Eb-ről, Hüttner Csaba a válogatott erősségeiről, valamint elvárásairól is szót ejtett, míg kajakosunk saját teljesítményéről és felkészüléséről mesélt.

„Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az Európa-bajnokságból, hiszen a világbajnokság egy teljesen más kávéház” – mondta a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba. A szakember szerint sokkal jobban felkészült csapatok érkeznek a vb-re, de a mi válogatottunk is csúcsformában fog versenyezni. „Nem szabad belekényelmesedni az Eb fényébe, de nagyon jó állapotba van az egész csapat, mindenki tettre kész.”

Az Európa-bajnokság utáni szétlövésnek köszönhetően Medveczky Erika indulhat K1 500 méteren a vb-n, holott az Eb-n ebben a számban Takács Tamara versenyezhetett és szerzett aranyérmet.

„Lelkileg megterhelt a két válogató” – mondta Medveczky Erika, sokat kivett belőle az a három „külön verseny” alig 10 napon belül. Hozzátette: alapvetően az olimpiai számokban indul, ezért nyugodt szívvel lépett vissza az 1000 méteres indulástól a vb-n. A 29 éves kajakos nem érzi tehernek, hogy elődei olyan fantasztikusan szerepeltek 500 méteren a világversenyeken: „Ez már egy másik év, egy másik csapat, egy másik verseny. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak, de az az elsődleges célom, hogy saját magamból ki tudjam adni a maximumot”.

A szövetségi kapitány beszélt a világbajnokságra vonatkozó elvárásairól, a kajak-kenu válogatott erősségeiről is, Medveczky Erika pedig edzőjéről, Csipes Ferencről, a közös munkáról és múltjáról is szót ejtett.

További tartalmak