Musorujsag
Élő Eredmények

Ivkovics: Hanga jön, türelem! Az Eb után róla szól a magyar kosárlabda

M4 Sport
Apróbb problémák nehezíthetnék a magyar férfi kosárválogatott Európa-bajnoki felkészülését, de Sztojan Ivkovics szerint ezek nem olyan gondok, melyeket túl kéne hangsúlyozni. A megoldásaikról az M4 Sportreggeliben nyilatkozott a szövetségi kapitány.

Bár valóban nem a legideálisabb, hogy egy-két játékosra a klubjaiknál alig számítanak – a kapitány szavaival élve „nulla” szerepet kapnak, de a válogatott az más. Az önbizalmat a közös munka, a kivívott sikerek megfelelően táplálják. A hétvégi, ugyancsak Eb-résztvevő izlandiak elleni duplán tizenötpontos felkészülési győzelmek (értsed, szombaton és vasárnap is ennyivel nyertek a mieink Székesfehérváron) során is azokra a pillérekre épített a válogatott, melyek eddig is eredményre vezettek: a megfelelő hozzáállásra, a rendszerben működésre, és hogy csak a saját feladatukra koncentráltak a játékosok, nem arra, más mit csinál. Ezek olyan értékek, melyek Ivkovics szerint nem kizárólag a sportban visznek előre.

Viszont lehet, hogy az összetételen változtatnia kell, mert Tóth Ádám térdsérülése miatt szükség lehet még egy termetes játékosra, a bő keretbe hétfő estig hívhat be új embert. A fizikai paramétereknek megfelelő jelöltek sorban állnak, hogy végül ki lesz Keller Ákos helyettese az Eb-n a palánk alatti harcokban, az a hétvégi lengyel felkészülési torna után dől el. Azért ezen a kérdésen sem pörgeti túl magát a kapitány, főleg annak tekintetében, hogy a hőn áhított továbbjutás várhatóan az alacsonyabb szerkezetű románok és a csehek elleni csatákban dőlhet el.

Férfi kosárlabda-válogatott bő Eb-kerete

A nemzeti együttes vezére, Hanga Ádám egyelőre nincs a társaival, épp barcelonai szerződését intézi. Ivkovics ugyan reméli, mihamarabb – akár már a jövő heti tornán – csatlakozik hozzájuk a hátvéd, de megérti a helyzetét és türelemre int mindenkit, hisz’ ez a szerződés a sportág egész helyzetét befolyásolja itthon, mert az Eb után Hangáról szól majd a magyar kosárlabda.

Mindenben támogatni kell – hangsúlyozta a szakember –, ha legjobbunk Varsóban esetleg nem is, a kontinensviadalon biztosan a pályáról irányíthatja majd a válogatottat, mely Csehország és Románia mellett, Horvátországgal, Montenegróval és Spanyolországgal került egy csoportba Az Eb-n.

A magyarok menetrendje az Eb kolozsvári C csoportjában:

szeptember 1.: Magyarország-Horvátország 14.00
szeptember 2.: Magyarország-Montenegró 14.00
szeptember 4.: Magyarország-Csehország 14.00
szeptember 5.: Magyarország-Románia 19.30
szeptember 7.: Magyarország-Spanyolország 16.15

További tartalmak