Musorujsag
Élő Eredmények

Sérülés miatt új centerrel próbálkozik az Eb előtt a kosárválogatott

bb1.hu/m4sport.hu
A kisebb sérüléssel bajlódó Tóth Ádám helyett a kecskemétiek centerével, Kemal Karahodzsiccsal utazik a lengyelországi felkészülési tornára az Európa-bajnokságra készülő férfi kosárlabda-válogatott – adata hírül a bb1.hu.

Tóth sérülése miatt már sem szombaton, sem vasárnap nem lépett pályára az izlandiak elleni székesfehérvári felkészülési mérkőzéseken. Ahogy azt az M4 Sportnak adott interjújában is elárulta a szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics, hétfőn adódott az utolsó alkalma, hogy új játékost hívjon be a bő keretbe.

Bár továbbra sem gondolja úgy, hogy játékosa sérülése veszélyeztetné az Eb-jét, de jobb a biztonság alapon Karahodzsicsot ugrasztva utazik a válogatott a varsói tornára.

A térdével bajlódó Tóthot jelenleg is vizsgálják az orvosok, melynek eredményét követően döntenek a továbbiakról – írja a szövetség honlapja.

A szakember a bb1.hu-nak kiemelte, nem erőcsatárt keresett, mindenképp klasszikus ötöst, azaz centert választott, aki adott esetben Keller Ákos tartalékja lehet, ha mégis változtatni kell a kontinensviadalra.

Lengyelországban az angol (csütörtök, 20:45), az izraeli (péntek, 20:30), valamint a lengyel (szombat, 18 óra) válogatott ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzéseit az Eb előtt a magyar együttes.

Szolnok, 2014. augusztus 27. Stojan Ivkovic, a magyar válogatott szövetségi kapitánya csodálkozik egy játékvezetői ítéleten a férfi kosárlabda Európa-bajnoki selejtezősorozatban játszott Magyarország - Csehország mérkőzésen Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnokban 2014. augusztus 27-én. A magyar válogatott 83-68-ra nyert, de nem jutott ki a kontinensviadalra. MTI Fotó: Bugány János Stojan Ivkovics csak a képen aggódik (Fotó: MTI/Bugány János)

A magyarok menetrendje az Eb kolozsvári C csoportjában:

szeptember 1.: Magyarország-Horvátország 14:00
szeptember 2.: Magyarország-Montenegró 14:00
szeptember 4.: Magyarország-Csehország 14:00
szeptember 5.: Magyarország-Románia 19:30
szeptember 7.: Magyarország-Spanyolország 16:15

A magyar együttes az Eb-felkészülés jegyében már kilenc edzőmeccset vívott július 26. óta, s ezeken négy győzelem mellett ötször kikapott. A válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Románia, továbbá Csehország, Horvátország és Montenegró válogatottjával csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

További tartalmak