Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: Nem kellett sokat gondolkodni a hosszabbításon

Räikkönen: Nem kellett sokat gondolkodni a hosszabbításon

Turun Sanomat, MTV
Kimi Räikkönen már tudta egy ideje, hogy 2018-nak is a Ferrari Forma–1-es versenyzőjeként vág neki – elmondása szerint mindkét fél számára kézenfekvő volt a hosszabbításuk.

Ahogyan 2014 óta mindig, Kimi Räikkönen sok találgatás és némi vívódás után idén is megkapta az újabb egy évre szóló szerződését a Ferraritól. Az olasz istálló kedden egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy a „Jégember” jövőre a nyolcadik szezonját is teljesítheti velük.

Räikkönen először a csapat egyik főtámogatója, a Santander által szervezett rendezvényen kommentálta a friss hírt Helsinkiben. „Boldog vagyok, sikerült megegyeznünk a Ferrarival az új szerződésről, és mindketten elégedettek vagyunk” – nyilatkozta a finn médiának. „Már korábban elkezdtük a tárgyalásokat a szerződésről, és hamar megállapodtunk. Nem kellett sokat gondolkodni” – árulta el, kiemelve, a bejelentés sokat nem változtat a szezonhoz való hozzáállásán. „Nem számít, hogy van-e szerződésem vagy sem. Legalábbis nincs rám hatással. A legjobbamat próbálom nyújtani.”

Bár az utóbbi időben ismét beszédtémát jelentett Räikkönen motivációja és hogy neki csupán a másodhegedűs szerepe jut Sebastian Vettel oldalán, 2007 bajnoka számára nem is volt kérdés, hogy 38 évesen, két gyermek édesapjaként akar-e még az F1-es cirkusz tagja lenni. „Nem hosszabbítottam volna, ha nem élvezném már, és ha nem lenne olyan jó az együttműködésünk a csapattal és annak tagjaival” – érvelt.

Hozzátette, nem gondolja úgy, hogy jövője biztossá válásával sokáig megmenekül a média vele kapcsolatos találgatásaitól. „Talán egy hónap sem kell ahhoz, hogy újabb találgatások kezdődjenek. Ahogy én emlékszem, mindig így szokott lenni” – jegyezte meg.

Räikkönen a hétvégén Spában a 123. ferraris nagydíját fogja teljesíteni, a következő szezon 8. fordulójában pedig utoléri a vörösökkel 140 hétvégét futó Felipe Massát, s ezzel előlép másodiknak a Scuderia leghűségesebb versenyzőinek rangsorában. A listát Michael Schumacher vezeti 181 nagydíjjal. Räikkönen számára mindez egyelőre nem sokat jelent. „Nem számolgatom ezt. Talán évek múlva majd másképp viszonyulok hozzá. Most viszont mindig csak az adott szezonra összpontosítok.”

Ami ezt a szezont illeti, éppen a kedvenc helyszínén, Spában folytatódik, ahol máig utolsó győzelmét aratta a Ferrari színeiben, és ahol eddig összesen négyszer állhatott a dobogó legfelső fokán. Räikkönen elmondása szerint felkészült a folytatásra, a nyári szünetet pedig nemcsak pihenésre, hanem edzésre is használta. Főként kerékpározással, tenisszel és tollaslabdázással tartotta fitten magát.

A keddi helsinki rendezvényen a Ferrari máig utolsó világbajnokát egy életnagyságú, jégből készült F1-es Ferrarival lepték meg, emellett autogramokat osztogatott, és még egy távirányítós autós versenybe is beszállt – mégpedig egyre cseperedő fiával, Robinnal. „A fiam nagy érdeklődést mutat a különböző járművek iránt, de ő maga dönt a jövőjéről” – hangsúlyozta, amikor arról kérdezték, van-e esély rá, hogy egy nap majd az ő szerződéshosszabbítását jelentse be egy F1-es istálló. A versenyző elmondta, pályafutását továbbra is képes összeegyeztetni családi életével, még úgy is, hogy kislánya születése óta ismét kevésbé mobilisak. „A kislányom még nagyon kicsi, ő még csak eszik és alszik. Vele nem lehet sokat utazgatni” – utalt arra, hogy az őt futamokra kísérő neje, Minttu mostanság több időt tölt otthon a picivel.

 

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: Ferrari)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ki marad, ki megy? Így fest a 2018-as versenyzőpiac!
Kimi Räikkönen szerződéshosszabbításának bejelentésével először mozdult meg a versenyzőpiac, ám a meghatározóbb lépések még csak most következnek! Elmondjuk, kiknek van biztos helyük 2018-ra, és kik vándorolhatnak!
F1 Hírek