Musorujsag
Élő Eredmények

Több utcai futam lesz Ázsiában?

Motorsport
A Forma–1 új tulajdonosai több utcai versenyt rendeznének Ázsiában – árulta el a sportág kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches egy sanghaji konferencián, ahol azt is elhintette, hogy a Kínai Nagydíj hamarosan új szerződést kap.
A Szingapúri Nagydíj startja (Fotó: xpbimages.com) A Szingapúri Nagydíj startja (Fotó: xpbimages.com)

Noha az utóbbi években számos ázsiai ország csatlakozott a száguldó cirkuszhoz, a legnagyobb kontinensen csak egy utcai versenyt rendeznek – a szingapúrit. Ide 2008-ban látogatott először a királykategória, a megmérettetés pedig rövid időn belül igen népszerűvé vált, mind a versenyzők, mind a szurkolók körében (általában a helyszínre is sokan kilátogatnak).

A kategória kereskedelmi ügyeit január óta intéző Bratches nemrég elmondta, a jövőben több a szingapúrihoz hasonló viadalt szeretnének, vagyis „ikonikus városokba” akarják vinni a Forma–1-et, hogy tovább növeljék annak népszerűségét. Noha a tervekkel kapcsolatban határozottnak tűnik, azt egyelőre nem fedte fel, egészen pontosan mely városokra gondolt. „Sok időt töltök azzal, hogy kigondoljam, hogyan lehetne jobban elérni a városokat” – kezdte mondandóját.

Sean Bratches (Fotó: XPB) Sean Bratches (Fotó: XPB)

„Úgy gondolom, végül több utcai versenyünk lesz majd, mint eddig volt. Ikonikus városokba fogunk menni, ahol komoly szurkolói bázisra lelhetünk. Különösen olyan emberekre, akiket új rajongóként aktivizálhatunk. Nagyon odafigyelünk arra, hogy több versenyt hozzunk a kontinensre, és több várossal is tárgyalunk már” – magyarázta.

Mivel az eseményt Kínában tartották, Bratches az ország futamának a jövőjére is kitért. Noha a helyszín 2004 óta állandó tagja a naptárnak, és az elmúlt években „kirobbanthatatlannak” tűnt, az előzetes versenynaptárban csak feltételesen szerepel, eddig ugyanis nem sikerült meghosszabbítani a futam szerződését. Az amerikai szakember azonban igyekezett megnyugtatni a kínai szurkolókat, mondván, jól haladnak az egyeztetések az esemény szervezőivel.

„Nagyon keményen dolgozunk a Juss Eventtel, vagyis a futam promóterével. Elvben már sikerült is megegyeznünk egymással. Sőt érzésem szerint a hónap végére már a végleges megegyezés is megszülethet” – mondta a szakember, kinek a már említett szingapúri futam szervezőivel is le kell futnia pár kört, hiszen az a feltétellel szerepel a jelenlegi naptárban.

A Kínai Nagydíj startja (Fotó: XPB) A Kínai Nagydíj startja (Fotó: XPB)

További tartalmak