Musorujsag
Élő Eredmények

Sűrű a mezőny a balatonföldvári Finndingi-vb-n

m4sport.hu
Ezen a héten Balatonföldváron zajlik a Finndingi-világbajnokság. A világranglista színe-java részt vesz az olimpiai hajóosztály viadalán, ahol Berecz Zsombor személyében hazai versenyzőért is izgulhatunk. Az M4 Sportreggeli című műsorának nézőit Ruják István egykori olimpikon vitorlázó avatta be a részletekbe.

Nem újdonság, hogy a Balatonon rangos vitorlás világbajnokságot rendeznek, hiszen 1967-ben itt került sor a repülőhollandi-vb-re. A körülmények ezúttal is teljesen teljesen jók, minden nap fújt a szél. A Finndingi-világbajnokságon 31 ország 113 hajója vetélkedik, az olimpiai résztevők is a mezőnyben vannak.

A háromszoros olimpikon magyar vitorlázó, Berecz Zsombor az első két nap után a hatodik helyen áll, de a mezőny rendkívül sűrű, így bármi előfordulhat. „Zsombinak nagyon jók az idei eredményei. Kis szerencsével Európa-bajnok is lehetett volna, és most is egyenletesen megy” – mondta Ruják István.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A tapasztalat hiányzott a bokszvébén – Balzsay értékelt
Nem sikerült jól szerepelnie a magyar ökölvívó-válogatottnak az elmúlt hétvégén véget ért hamburgi világbajnokságon. Ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány az M4 csütörtöki, Sportreggeli című műsorában értékelte a csapat teljesítményét.
Ökölvívás
Mikler Roland: Nincs jópofáskodás az edzésen
A címvédő Telekom Veszprém szombaton kezdi meg szereplését a férfi kézilabda NB I-ben. Mikler Roland, a csapat válogatott kapusa az idei célokról nyilatkozott az M4 Sportreggeli című műsorában, valamint azt is megtudhattuk, hogy milyen az új vezetőedző, Ljubomir Vranjes hozzáállása a játékosokhoz és az edzésekhez.
Kézilabda
Szombathelyre fókuszál a tornászvilág
A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezik Szombathelyen a tornász Challenge Világkupát, ahol az olimpiai bajnok Berki Krisztián sérülés miatt nem indulhat. Magyar Zoltán, a hazai sportági szövetség elnöke az M4 csütörtöki, Sportreggeli című műsorában beszélt az október 7. és 9. között sorra kerülő viadal előkészületeiről.
Sportok