Musorujsag
Élő Eredmények

Visszavonult az egyik legszebb argentin vb-gól szerzője

m4sport.hu
A Real Madriddal La Ligát, az Interrel Bajnokok Ligáját nyert, 37 évesen akasztja szögre a csukát.

37 évesen visszavonult az aktív labdarúgástól Esteban Cambiasso, aki a jövőben technikai igazgatóként folytatja pályafutását – írja az ESPN.

A kiváló argentin középpályás hazájában az Independientében és a River Plate-ben is szerepelt, Európában 2002 és 2004 között játszott a Real Madridban, amellyel – többek között – spanyol bajnok lett. Pályafutása csúcspontját az Interben érte el, a Milánóban töltött 10 éve alatt (2004-2014) öt olasz bajnoki címet, négy kupát, illetve Bajnokok Ligáját is nyert.

Esteban Cambiasso ritkán szerzett gólt, de ha igen, az nagyot szólt (fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Az argentin válogatottban 2000 és 2011 között 52 mérkőzésen szerepelt, de a nemzeti csapatban – generációjához hasonlóan – csak fiatalon ért el sikereket: 1997-ben U20-as világbajnok lett.

Cambiasso nevéhez fűződik az argentin futball történetének egyik legszebb világbajnoki gólja is, 2006-ban lőtte Németországban. A Szerbia és Montenegró elleni csoportmérkőzésen az argentin csapat 9 mezőnyjátékosa 24-szer passzolt megszakítás nélkül, a végén Hernán Crespo sarkalta Cambiasso elé a labdát, aki kilőtte a jobb felső sarkot.

2010-ben beválasztották a FIFA év végi álomcsapatába, pályafutását a Leicester Cityben ás az Olympiakoszban fejezte be. Az angoloknál az év játékosa lett a 2014-2015-ös szezonban (a csodával felérő PL-sikerről pont lemaradt), a görögökkel két bajnoki címet nyert.

Az olaszországi edzőképzés központjában, Covercianóban sikeres UEFA-vizsgát tett, bár egyelőre csak korosztályos (U21) csapatoknál, vagy segédedzőként dolgozhat, a jövőben akár az oldalvonal mellett is feltűnhet.

További tartalmak