Musorujsag
Élő Eredmények

Se Honda, se Porsche – mire készül a Red Bull?

Se Honda, se Porsche – mire készül a Red Bull?

Sky Sports
A szingapúri bejelentéshullám után most a Red Bullon a sor? Christian Horner sejtelmes kijelentéssel borzolta a kedélyeket.

Most már hivatalos, a McLaren a Renault-val, a Toro Rosso a Hondával folytatja 2018-tól. A pénteki bejelentésekkel ugyanakkor nem minden pletyka valóságtartalmáról kaphattunk képet. A héten a Red Bull jövőjéről is több híresztelés látott napvilágot. Az egyik szerint 2020 után a Porsche vásárolhatja fel csapatukat, a másik szerint 2019-ban már nem kapnak motort a Renault-tól, ezért ők is kénytelenek lesznek Hondára váltani.

Christian Horner csapatfőnököt mindkét témáról kérdezték a szingapúri edzések között, ám ő a helyzet tisztázása helyett inkább lökést adott egy harmadik pletykának. „A boxutcai híresztelések érdekesek. Lesz egy másik bejelentésünk nagyon hamar. De ennek nem lesz köze a Porschéhoz. Ennyit mondok, gondolkodjatok csak rajta. De nem a Porschéval lesz kapcsolatos” – mondta a Sky Sportsnak, miután arról kérdezték, mikor jelentik be, hogy partnerségre lépnek a német autógyártóval.

Azt is egyértelművé tette, hogy nem is a Renault-val és a Hondával kapcsolatos, amit a közeljövőben közölni akarnak. „Már most van egy működő kapcsolatunk egy gyártóval, szóval nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, miről is van szó” – célzott a csapatukat szponzorként és technikai partnerként is támogató Aston Martinra.

Fotó: XPB Fotó: XPB

A márka és a brit gyártó az elmúlt években Adrian Newey Vakyrie-autójával fűzte szorosra kapcsolatát, aminek köszönhetően már korábban is pedzegették, az Aston Martin az új motorkorszakban komolyabb szerepet is vállalhat az F1-ben, s akár motorgyártóként is megméretheti magát, de akár a szuperautójához motort biztosító Cosworth-szel is összefoghat a Red Bull partnereként. A cég mindenesetre már év eleje óta résztvevője a 2021-es motorformuláról szóló egyeztetéseknek.

Érkezésük persze nem jelentene megoldást arra, ha a Renault nem hosszabbítana velük szerződést a következő évben, hiszen motort akkor csak a már F1-ben lévő gyártóktól remélhetnek.

Horner a Renault-pletykák kapcsán ugyanakkor előrebocsátotta, még semmi sincs kőbe vésve. „Nagyon sok a pletyka, de még semmi sem biztos 2019 kapcsán. Az emberek sokféléről álmodoznak, ezek közül pár eléggé távol áll a valóságtól, de mi 2018-ra összpontosítunk, és 2019-cel csak később foglalkozunk.”

Ami a Hondára váltás lehetőségét illeti, csak annyit mondott: „Mindig jó, ha vannak előtted lehetőségek.”

Borítókép: Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak