Musorujsag
Élő Eredmények

Hatgólos meccsen verte a Paks a Diósgyőrt

Hatgólos meccsen verte a Paks a Diósgyőrt

MTI
A vendég Paks 4-2-re győzött Debrecenben a Diósgyőri VTK vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában.

A Tolna megyeiek négy nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodtak, míg a DVTK sorozatban másodszor kapott ki.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-4 (1-2)

Debrecen, 1092 néző, v.: Solymosi
Gólszerzők: Ugrai (7.), Joannidisz (50.), illetve Bartha (13.), Bertus (39.), Daru (72.), Kulcsár D. (93.)
Sárga lap: Gévay (71.), Hajdú (77.), Daru (91.)

DVTK:

Antal – Eperjesi (Makrai, a szünetben), Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Nono, Óvári (Kitl, 70.) – Joannidisz, Ugrai

Paks:
Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Simon Á. (Kecskés, 74.) – Koltai, Hajdú Á. (Kulcsár, 88.), Papp, Bertus – Bartha (Daru, 69.)

Már a hetedik percben „hazai” gólnak tapsolhatott a valamivel több mint ezer fős nézősereg, miután egy védelmi hibát sikerült kihasználniuk a diósgyőrieknek. Nem kellett azonban sokáig várni a válaszra, hat perccel később ugyanis némileg váratlanul egyenlített a Paks. A szünetig viszonylag kiegyenlített játék folyt a pályán, ugyanakkor egy ritkán látható kapushibának köszönhetően mégis a vendégek vonultak előnnyel az öltözőbe.

Fordulás után a paksiak kapusa hibázott, ezt pedig kihasználta a DVTK, amely a következő 20 percben némi fölényben futballozott. Az újabb gólt azonban a Paks szerezte egy szép támadás végén, a diósgyőriek pedig ezután erőtlen akciókkal próbáltak ismét egyenlíteni. Ez nem sikerült, sőt, a Paks a lefújás előtti másodpercekben még egy gólt szerzett, s biztossá tette a sikerét.

A mérkőzést követően Csertői Aurél, a vendégek trénere az M4 Sportnak értékelve úgy vélte, csapata ezúttal nem játszott jól, de a győzelem a lényeg. Bódog Tamás, a diósgyőriek edzője szerint tanítványai játékával és hozzáállásával sem volt probléma, de rajtuk kívülálló okok is befolyásolják a meccsek kimenetelét.

További tartalmak