Musorujsag
Élő Eredmények

Jos Verstappen: A bajnokság miatt nem merték büntetni Vettelt

Jos Verstappen: A bajnokság miatt nem merték büntetni Vettelt

Motorspor-Magazin
Max Verstappen apja szerint Sebastian Vettel romló bajnoki helyzete miatt esély sem volt a német megbüntetésére.

Az FIA a Szingapúri Nagydíj után hallgatta meg a vasárnapi rajtbaleset három résztvevőjét, majd a bizonyítékok elemzése után úgy határozott, versenybaleset történt, így nem osztott ki büntetést. Indoklásuk szerint sem Sebastian Vettelt, sem Kimi Räikkönent, sem pedig Max Verstappent nem terheli döntő mértékben felelősség a történtekért.

Nem mindenki látta ezt ugyanígy. Max Verstappen már a futam alatt adott interjúiban elmondta, szerinte az őt agresszíven leszorító Vettel okozta a hármuk kiesését. Ezek után aligha meglepetés, hogy apja, Jos Verstappen is a német büntetése mellett érvelt.

A Motorsport-Magazinnak azonban már az ítélethirdetés előtt azt nyilatkozta, nem számít szankcióra a bajnokság állása miatt. „Én büntetnék. Talán ez egy politikai kifogás lesz, mivel Vettel már nem engedhet meg magának büntetést” – utalt arra, hogy már így is 28 pont a hátránya Lewis Hamiltonnal szemben. „Ha most egy komoly büntetést osztanának ki, akkor a bajnokságnak már annyi lenne. Ezért nem számítok arra, hogy bármi is lesz belőle.”

Nem sokkal később bebizonyosodott, igaza lett. Már ami a büntetés elmaradását illeti. „Én ezt ugyanúgy láttam, mint mindenki más. Max nem tudott se jobbra, se balra menni. Vettel balra ment, Räikkönen jobbra – mit lehet ilyenkor tenni? Semmit sem tudott volna csinálni. A Ferrari magának köszönheti ezt. Szerintem ez a verseny a bajnoki címükbe kerül. De azt mondom, maguknak köszönhetik” – füstölgött a versenyzőapuka.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak