Musorujsag
Élő Eredmények

Három Giro-szakaszt rendeznek Izraelben

Három Giro-szakaszt rendeznek Izraelben

MTI
Az olasz országúti kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia jövőre Jeruzsálemből indul, s a kerekesek összesen három szakaszt tesznek majd meg Izraelben.

A szervezők hétfői ünnepélyes bejelentése szerint az első szakasz Jeruzsálemben egy 10,1 kilométeres egyéni időfutam lesz, majd a mezőny ezt követően 167 kilométeres, sík terepen Tel Avivba teker.

A harmadik, Európán kívüli etap 226 kilométer hosszú lesz, a bringások Bersebából indulnak és a Vörös-tenger partján lévő Eilatba érkeznek meg a Negev-sivatagon keresztül. A mezőny ezt követően repül majd át Olaszországba.

A verseny első három szakasza történelmi lesz, hiszen korábban soha nem rendeztek még futamot az európai kontinensen kívül, nem csupán a Girón, hanem a másik két háromhetes viadalon, a Tour de France-on és a Vuelta a Espanán sem.

A Giro 101 éves történetében eddig 11 alkalommal indult külföldről a viadal, ám Európán kívülről még sosem.

A jövő évi olasz körverseny május 4-én rajtol.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Igazáért harcol három orosz kerékpáros
A riói olimpiai szerepléstől eltiltott három orosz kerékpáros beperelte a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséget (WADA), illetve az Oroszországgal kapcsolatos nyomozást vezető Richard McLarent.
Kerékpár
Froome a vb-n is rajthoz áll
Az idei Tour de France-on és Vuelta a Espanán is győztes Chris Froome egyéni időfutamban rajthoz áll a vasárnap kezdődő országúti kerékpáros világbajnokságon.
Kerékpár
Hinault szerint Froome képes lehet a triplázásra
Chris Froome megcélozhatja mindhárom nagy országúti kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia, a Tour de France és a Vuelta a Espana megnyerését a sportág egyik élő legendája, Bernard Hinault szerint.
Kerékpár