Musorujsag
Élő Eredmények

16 éves játékost akar fél Európa

16 éves játékost akar fél Európa

m4sport.hu
A Genoa gólerős tinijéért a Milan, Juve, Inter hármas mellett már a Chelsea és a Manchester City is bejelentkezett.

Az olasz labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában a Lazio idegenben nyert a Genoa ellen. A hazaiak kispadján helyet foglaló Marco Pellegri el is sírta magát a meccs egy részénél, de nem az eredmény és nem is csapata játéka miatt.

A Lazio háromszor került előnybe és a Genoa csak kétszer tudott egyenlíteni. Viszont mindkét alkalommal a 16 esztendős Pietro Pellegri találatával. A névazonosság nem véletlen, hiszen ő a csapat edzőjének fia. Az 33. percben csereként állt be, és az 57., valamint a 73. percben volt eredményes.

Ezzel a két góllal minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki két gól tudott szerezni egy Serie A-mérkőzésen. Nem véletlen, hogy a hazai nagycsapatok (Milan, Juve, Inter) mellett a két angol sztárcsapat, a Chelsea és a Manchester City is kiszemelte magának.

Pellegri  2016 decemberében, 15 évesen és 280 naposan mutatkozott be az élvonalban, és a tavalyi szezonban már megszerezte első gólját, amikor májusban betalált az AS Roma kapujába. (A Roma éppen abban az évben volt utoljára bajnok, amikor ő megszületett.)

Fiatalságát két tény is jól szimbolizálja. Ő az első olyan játékos az európai topligákban, aki duplázni tudott és a 21. században született. Példaképe pedig az a Zlatan Ibrahimovic, aki már stabil válogatott volt a kis Pellegri születésekor.

További tartalmak