Musorujsag
Élő Eredmények

Märcz Tamás: „Megtört a szerb hegemónia”

vlv.hu
Nagyon kiegyenlített és sűrű vízilabdamezőnyt vár legfeljebb hat-nyolc éven belül Märcz Tamás, a szövetségi kapitány az U17-es válogatott Eb-bronzérme kapcsán értékelte az egész nyarat.

„A nyár tapasztalata összességében az, hogy egy picit megtört a szerb hegemónia az utánpótlásban – kezdte az U17-es Eb-t követő (és a teljes nyár) értékelését Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki szerint ezt középtávon érezzük majd a felnőttek között. Az látszik a fiataloknál, hogy nagyon kiegyensúlyozott lett a mezőny, ami a jövőt (lehet, hogy nem a nagyon közeli jövőt, de mondjuk a 6-8 év múlva elérkező időszakot) tekintve azt jelenti, hogy nagyon kiegyenlített, kiegyensúlyozott mezőnyre lehet számítani a felnőttek mezőnyében is.”

Märcz Tamás szövetségi kapitány magyaráz a játékosoknak a 17. vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának döntőjében, a Magyarország - Horvátország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 29-én. MTI Fotó: Czagány Balázs A horvátok elleni vb-döntőben, játékosai gyűrűjében (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

A magyar fiatalok kiválóan helyt álltak a máltai kontinenstornán: bronzéremmel tértek haza, ami nem meglepetés a kapitánynak, aki természetesen képben van az utánpótlást illetően is, és nagy eredménynek tartja a harmadik helyet, hiszen erős mezőnyben sikerült dobogóra állni.

A szakember egyébként nagy kilengéseket látott a csapatok játékában, nemcsak a mérkőzések, de az adott meccseken belül is. Többek között ennek tulajdonítja, hogy olyan csapat nyerte az Eb-t, amelyik kétszer is vereséget szenvedett a torna során.

Märcz Tamás, a Millennium (b) és Tóth-Deme Miklós, az Oázis SC játékosa a masters korosztályú vizes világbajnokság vízilabdatornájának Millennium - Oázis Sport Club mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 12-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán A masters világbajnokságon megmutatta, hogy nem kopott a tudás (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A mieinkről elmondta, meggyőződése, hogy a több játékost már a közeljövőben látunk majd a felnőttek mezőnyében, sőt húzóemberek is lehetnek csapataikban. Neveket nem említett a vlv.hu-nak adott interjújában, hiszen nem látott minden mérkőzést, márpedig ő – éppen a formaingadozás miatt – a teljes kép láttán szeretne véleményt alkotni.

„Bravúros dolgok az egyik pillanatban, egyszerű hibák egy perccel később, de mint mondtam, ez valószínűleg a korukból fakadó sajátosság, folyamatosan fog letisztulni és hibamentessé válni a játékuk. Az lesz a jó játékos, aki nem elégszik meg a jelenlegi teljesítményével, hanem felismeri, hogy miben hibázik és miben kell még fejlődnie, hogy még jobb játékos legyen a mostani önmagához képest” – adott tanácsot az ifjaknak a szövetségi kapitány.

További tartalmak