Musorujsag
Élő Eredmények

Palmer emelt fővel távozna

Palmer emelt fővel távozna

Motorsport
Emelt fővel távozna a Renault-tól Jolyon Palmer, akinek 2018-ban már egészen biztosan nem lesz helye a francia istállónál. Az év utolsó versenyein nemcsak a még versenyzőt kereső csapatoknak, hanem saját magának is bizonyítana.

Néhány nappal azt követően, hogy a Renault bejelentette, jövőre Carlos Sainz lesz Nico Hülkenberg csapattársa, vagyis Palmer szolgálataira 2018-ban már nem tart igényt, a brit pilóta pályafutása legjobb eredményét szállította Szingapúrban. Ez az eredmény rövid távú jövőjén is sokat segített, sokat pletykáltak ugyanis arról, hogy Sainz már idén átveszi a helyét.

Ő maga azt mondta, ez nem változtatott a hozzáállásán, és nem tette elszántabbá, hiszen mindenképpen szépen akar búcsúzni csapatától. „Őszintén, nem éreztem különbséget az előző versenyekhez képest” – mondta a Motorsportnak. „Az F1-ben állandó a nyomás, én pedig mindig jól akarok teljesíteni. Maradni akartam, de jó eredményekre volt szükségem. Azt kívánom, bárcsak korábban jött volna ez a mostani, de az idei egy nehéz év” – magyarázta.

„Ez csak egy futam volt a húszból. Hat verseny hátravan még, és én mindegyikre oda akarok figyelni, bármit is hozzon a jövő. A lehető legjobban akarok teljesíteni ezeken a versenyeken, és emelt fővel szeretnék távozni a csapatomtól a szezon végén. Remélem, lesznek még olyan eredmények, mint amilyen ez volt” – hangsúlyozta.

Jolyon Palmer (Fotó: XPB) Jolyon Palmer (Fotó: XPB)

Elmondta, mindig is érezte, hogy képes olyan eredmény elérése, mint a szingapúri hatodik helyezés, a körülmények viszont gyakran ellene voltak. „Spában pontot kellett volna szereznünk, de ott volt az a büntetés a váltócsere miatt, aztán forgalomba kerültem. Monzában hátulról indultunk, és be sem fejeztük a futamot. De versenyképesek voltunk, és most ez teljesen egyértelművé vált. Az autó egyre jobb lesz, tavaly pedig pontot szereztem Malajziában. Remélem, most is így lesz” – mondta.

Palmer reméli, a Renault elhagyásával még nem ér véget F1-es pályafutása, a folytatásban viszont nemcsak a csapatvezetőknek, hanem saját magának is bizonyítani akar. „Végső soron ez is csak egy eredmény egy papíron. Rengeteg ha marad idénről, de végre volt egy hétvége, amikor minden simán ment. Hat futamom van még, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Magamért is csinálom majd! Kemény év volt ez. Kár, hogy jövőre nem maradhatok, de még van hat futam, az autónak erősnek kell lennie, és én is jól mentem ezeken a helyszíneken az előző évben” – zárta gondolatát.

Jolyon Palmer Valtteri Bottas előtt (Fotó: XPB) Jolyon Palmer Valtteri Bottas előtt (Fotó: XPB)
Borítókép: Jolyon Palmer (Fotó: XPB)

További tartalmak