Musorujsag
Élő Eredmények

Ép maradt az F1-es pálya a mexikói földrengés után

Ép maradt az F1-es pálya a mexikói földrengés után

ESPN, Motorsport
Nem okozott károkat az országot kedden megrázó nagy erejű földrengés a Mexikói Nagydíjnak otthont adó versenypályában.

A Forma–1 az október 29-ei hétvégén látogat el a Mexikóvárosban fekvő Hermanos Rodriguez-versenypályára. Bár Mexikót a héten 7,1-es erősségű földrengés rázta meg, a verseny szervezői megnyugtattak, a létesítmény alapos átvizsgálása után megállapítható, hogy a természeti csapás a pályában nem okozott károkat.

„A pálya nem sérült, teljes egészében felmértük” – nyilatkozta a Motorsportnak a szóvivőjük. „Valamennyi emberünket elengedtük a munkából, hogy a családjukkal lehessenek, de azóta mindenki visszatért, így folytatjuk a pálya felkészítését a nagydíjra.”

A pálya igazgatója, Rodrigo Sanchez eközben megerősítette, nem forog veszélyben az F1-es versenyük. „Ha minden így marad, csak tesszük tovább a dolgunkat és próbálunk segíteni. A pálya rendben van, csak össze kell szednünk magunkat. Ez egy eléggé új pálya. Mexikóban az új épületeket már úgy építik meg, hogy kiállja a földrengéseket, melyeknek nagy a kockázata. Már kétszer is megvizsgáltuk a pálya felületét és az épületeket is, és rendben vannak. Egyelőre nincs miért aggódnunk, lesz versenyünk” – idézte az ESPN.

A városban számos épület összedőlt a földrengésben, összességében pedig már több mint 200 halálos áldozatról érkezett jelentés. Az elmúlt két hétben a mostani már a második nagy erejű földrengés volt az országban. Az F1-es mezőny egyetlen mexikói tagja a héten összefogásra szólította fel honfitársait. „Nagyon aggódom az országomban élőkért. Ideje összefogni” – írta közösségi oldalán, továbbá jelezte, 3 millió pesót ajánl a károsultaknak, s további adományokat gyűjt saját és támogatója, Carlos Slim alapítványa segítségével.

Sanchez is az egységesség fontosságát hangsúlyozta. „A mexikói emberek az ilyen időkben összetartanak, tudjuk, hogyan lépjünk tovább. Fontos egységet mutatni ilyenkor, nemcsak magunk között, a világ felé is. Ilyen tekintetben szerintem rendben leszünk. A mexikói emberek már sokszor megmutatták, mire képesek. Az a büszkeség, amit  a lelátókon is mutatnak, most arra sarkallja őket, hogy nem is alszanak, amíg ki nem mentik az embereket az épületek alól” – fogalmazott.

Borítókép: Mexikói Nagydíj (Fotó: XPB Images)

További tartalmak