Musorujsag
Élő Eredmények

Minden fronton a döntő az elvárás az Egertől

MTI
A klub felkerült a vízilabda világtérképére, a vezetés azt várja a stabil háttérrel készülő csapattól, hogy a hazai bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is döntőt játsszon - mondta a ZF-Eger ügyvezető elnöke az egri sajtótájékoztatón.

Bárány Attila klubelnök bejelentette, néhányan távoztak tőlük, de közben három játékost igazoltak: a szerb Marko Avramovic az FTC-től, Strahinja Rasovic a Barcelonetától, a görög Angelosz Vlahopulosz pedig a Posillipótól érkezett. Ők mindhárman nemzeti válogatottjuk erősségei. A klubelnök szerint minden évben saját utánpótlásukból – itthon példa nélküli mértékben – építenek be fiatalokat is a csapatba.

ZF-Eger - MTI Fotó: Bugány János ZF-Eger – MTI Fotó: Bugány János

„Célunk, hogy az egyre erősödő mezőnyben mindenhol döntőt tudjunk játszani” – szögezte le. Arról is szót ejtett, hogy a pénzügyi háttér a ZF Hungária Kft-nek, az önkormányzatnak és most már a Szerencsejáték Zrt-nek köszönhetően stabil, így az edzőknek és a játékosoknak csak azzal kell foglalkozniuk, ami a dolguk.

Dabrowski Norbert vezetőedző azt mondta: Egerben az a közönség elvárása, hogy minden meccset megnyerjenek. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy mióta a csapathoz érkezett, a játékosállomány több mint fele kicserélődött. A vezetőedző visszautalt arra, májusban hitt abban, hogy BL-döntőt tudnak játszani, és fájdalmas volt, hogy ez nem sikerült. Az Eger a budapesti Final Six elődöntőjében kikapott a későbbi győztes Szolnoktól, majd a bronzmérkőzésen alulmaradt az olasz Pro Reccóval szemben.

„Nyáron jöttem rá, hogy a ‘kudarccal’ egy új korszak kezdődött. Bizakodó vagyok a mostani csapatot illetően” – tette hozzá.

ZF-Eger - Dabrowski Norbert (Fotó: MTI/Komka Péter) ZF-Eger – Dabrowski Norbert (Fotó: MTI/Komka Péter)

A három újonnan igazolt játékost Branislav Mitrovic, az egriek csapatkapitánya mutatta be. Azt mondta: Avramoviccsal összenőtt a pályafutásuk, amely még a jugoszláv korosztályos válogatottnál kezdődött, Rasovicot a szerb válogatott ígéretének nevezte, Vlahopulosz pedig szerinte az ismét csúcsra jutott görög válogatott legjobbjai közé tartozik.  A szerb nemzeti válogatottal már mindent elért Mitrovic kijelentette: klubszinten még vannak komoly céljai, szeretne magyar bajnoki címet szerezni, illetve BL-győzelmet ünnepelni.

Habis László, Eger polgármestere emlékeztetett rá, hogy a megyeszékhely önkormányzata stabil és megbízható partner, a ZF Hungária Kft-vel közösen gyakorlatilag a fő szponzora a klubnak.

További tartalmak