Musorujsag
Élő Eredmények

Vettelnek szüksége lenne Schumacher tanácsaira

Vettelnek szüksége lenne Schumacher tanácsaira

Motorsport-Total
Sebastian Vettelnek hiányoznak a Michael Schumachertől kapott tanácsok. Az első találkozásukról is beszélt.

Michael Schumacher tette népszerűvé a Forma–1-et Németországban, és sikereinek, személyiségének köszönhető, hogy német gyermekek tömegével kezdtek el gokartozni, hogy egy nap majd a nyomdokaiba léphessenek. Közöttük volt Sebastian Vettel is, aki bevallottan rajongott honfitársáért gyerekként, majd az F1-be érkezve hamar igazi barátságot kötött vele.

„Michael volt a példaképem gyerekként, és valójában még ma is az. Mindig ő lesz számomra a legjobb” – nyilatkozta Vettel a Corriere della Serának.

Miután F1-es kollégák lettek, Schumacher sokat segített Vettelnek. Az egyik emlékezetes ilyen esetet a 2009-es Japán Nagydíj hozta, ahol az akkor még hároméves ideiglenes nyugdíját töltő hétszeres világbajnok a szuzukai S-kanyarok titkát fedte föl az ifjú Red Bull-versenyző előtt. Aztán meg is nyerte azt a versenyt.

Michael Schumacher és Sebastian Vettel (Fotó: Davenport / xpb.cc) Michael Schumacher és Sebastian Vettel (Fotó: Davenport / xpb.cc)

Az első tanácsokat viszont alighanem már gyerekként megkapta Schumachertől, hiszen volt szerencséje még gokartosként találkozni vele. „Emlékszem az első alkalomra. Alig bírtam kinyitni a számat, annyira izgultam. Aztán később nemcsak a versenyzőt, hanem az embert is megismerhettem. Amellett, hogy mekkora tehetség volt, nagyon keményen is dolgozott azért, hogy az élre vezesse a Ferrarit. Hihetetlen volt.”

Azt is elárulta, mit becsült még ennél is jobban Schumacherben. „Az életben kevés olyan emberrel találkozol, akinek mindenre van válasza – ő egy közülük.  Nagyon hiányoznak a tanácsai, mert azok mindig tökéletesek voltak. Az ember minden helyzetben használni tudta őket, és mindig beváltak” – mondta.

Ha tehetné, alighanem a mostani bajnoki helyzetéről, a szingapúri kudarcról is kikérné a négy éve súlyos balesetet szenvedett barátja véleményét.

Borítókép: Sebastian Vettel és Michael Schumacher a 2012-es Brazil Nagydíjon (Fotó: MTI/EPA/Jens Büttner)

További tartalmak