Musorujsag
Élő Eredmények

Hölle és a csapat is növelte az előnyét a fogathajtó vb-n

Hölle és a csapat is növelte az előnyét a fogathajtó vb-n

MTI
Hölle Martin nagyszerű maratonhajtásával nemcsak egyéniben növelte előnyét a szlovéniai Lipicán zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon, hanem a magyar trió is a csapatversenyben.

Az esemény honlapja szerint a díjhajtásban első pónivilágbajnok a szombati számban harmadik lett, de közvetlen riválisai mind mögötte végeztek, így közel hét hibapontról több mint 11-re növelte előnyét. Teljesítményéről mindent elárul, hogy a nyolc akadályból háromban az ő fogata volt a leggyorsabb. A 11-szeres világbajnok, egyéniben és csapatban is címvédő Lázár Vilmos 15. lett maratonhajtásban, amivel összetettben megtartotta hatodik helyét.

A két magyar csapattag teljesítménye azért különösen bravúros, mert egyikük sem hibázhatott, hogy a válogatott élen maradjon a németekkel szemben. Ugyanis a csapatversenyben a háromtagú együttesek legrosszabb teljesítménye minden számban kiesik, s a magyarok elvesztették harmadik társukat, mivel a nyolcszoros vb-aranyérmes Lázár Zoltánt a negyedik helyről kizárták a pénteki díjhajtást követően. A 20 éves Hölle azonban nagyobb különbséggel verte a legjobb német maratonhajtót, mint amennyivel a második legjobb német a Magyar Lovassport Szövetség elnökeként is dolgozó Lázár Vilmost, így a magyar csapat Lázár Zoltán nélkül is közel ötről több mint hat hibapontra növelte a különbséget.

Egyéniben az olasz színekben versenyző Jozsef Dibak jött fel a második helyre, aki hetedikként zárt a második számban, míg egy pozíciót rontva harmadikként várja a folytatást a svájci Beat Schenk.

A kizárólag egyéniben érdekelt magyarok közül Kákonyi Norbert tizedik lett maratonhajtásban, így 21 pozíciót javított, azaz 18., míg a négy éve csapatban világbajnok ifj. Nagy Tibor 46., Szilágyi Zsolt pedig 55. összetettben.

Vasárnap az akadályhajtással zárul a vb.

Állás a maratonhajtás után:
egyéni:
1. Hölle Martin 142,66 hibapont
2. Jozsef Dibak (olasz) 153,88
3. Beat Schenk (svájci) 154,25
…6. Lázár Vilmos 158,46
…18. Kákonyi Norbert 170,13
…46. ifj. Nagy Tibor 186,32
…55. Szilágyi Zsolt 191,93

csapat:
1. Magyarország (Hölle Martin, Lázár Zoltán, Lázár Vilmos) 301,12 hibapont
2. Németország (Lars Schwitte, Sebastian Warneck, Dennis Schneiders) 307,17
3. Franciaország (Francois Dutilloy, Franck Grimonprez, Michael Sellier) 328,13

További tartalmak