Musorujsag
Élő Eredmények

Szakmáry: „Büszke vagyok a csapatra, mindent kiadtunk magunkból”

M4 Sport
Két főszereplő, Alberto Salomoni szövetségi kapitány és a válogatott ütőjátékosa, Szakmáry Gréta értékelt az M4 Sport kamerája előtt, miután Magyarország a németektől elszenvedett 3–1-es vereséggel búcsúzott a 2017-es röplabda Európa-bajnokságtól.

A magyar csapat az elmúlt három napban a társházigazda Azerbajdzsántól, Lengyelországtól és Németországtól is kikapott, így összesen két játszmát nyerve kiesett az A-csoportból. A bravúr tehát nem jött össze a lányoknak, de a mutatott játék reményt adhat a jövőre nézve, ami azért is fontos, mert 2019-ben Magyarország is az Eb rendezői között lesz.

Szakmáry Gréta és a német Jennifer Gerties (j) az azerbajdzsáni női röplabda Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott mérkőzésen (fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

„Nagyon jó meccset játszottunk, méltó módon zártuk az Európa-bajnokságot. Az együtt töltött elmúlt öt hónap nagyon kemény volt, sajnos sérülésekkel teli is, de a németek elleni mérkőzés után azt mondhatjuk, megérte. Jól dolgoztunk, nehéz ellenfelekkel volt dogunk, így sikerült, én büszke vagyok a csapatra, mert úgy búcsúzhatunk az Eb-től, hogy mindent kiadtunk magunkból” – összegzett az Eb-búcsút jelentő vereség után Szakmáry Gréta, aki 2017 nyarától  a német bajnok SSC Palmberg Schwerinben folytatja pályafutását.

„Nagyon jól játszottunk, szoros mérkőzés volt, nyilvánvalóan voltak hibáink. Meccsről meccsre javultunk, egy nagyon nehéz, okosan játszó Németországot fogtunk ki, a jövőben arra van szükség, hogy stabilak legyünk a játszmák végén. Ha így dolgozunk tovább, úgy gondolom, hogy ez a csapat két év múlva, egy nagyobb kerettel készen állhat a komoly kihívásokra” – értékelt a mérkőzés után Alberto Salomoni szövetségi kapitány, a teljes interjút a lejátszóra kattintva tekintheti meg.

 

Eredmények:
A csoport (Baku):
Azerbajdzsán-Lengyelország 3-0 (14, 21, 23)
Németország-Magyarország 3-1 (21, -19, 21, 18)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Azerbajdzsán 6 pont/2 mérkőzés, 2. (már továbbjutott) Lengyelország 5, 3. (már továbbjutott) Németország 4/2, 4. Magyarország 0

B csoport (Tbiliszi):
Olaszország-Horvátország 3-2 (23, 21, -19, -10, 11)
korábban:
Fehéroroszország-Grúzia 3-0 (8, 11, 12)
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 8 pont, 2. Fehéroroszország 5, 3. Horvátország 5, 4. Grúzia 0

C csoport (Baku):
Bulgária-Törökország 3-2 (17, -10, 16, -20, 18)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Oroszország 5 pont, 2. (már továbbjutott) Bulgária 4, Ukrajna 2, Törökország 1

D csoport (Gandzsa):
Hollandia-Csehország 3-1 (21, 15, -21, 22)
korábban:
Szerbia-Belgium 3-1 (-24, 20, 22, 21)
A csoport végeredménye: 1. Szerbia 9 pont, 2. Hollandia 6, 3. Csehország 3, 4. Belgium 0 A csoportokból az első helyezettek közvetlenül a nyolc közé kerülnek, míg a másodikak és harmadikak keresztbejátszanak a negyeddöntőbe jutásért.

A csoportelső a nyolc közé jut, míg a második és harmadik a negyeddöntőbe jutásért lép pályára.

További tartalmak