Musorujsag
Élő Eredmények
 

Jürgen Klopp majdnem lekaparta a falat

Rosszul indult, majd lejtőre került, végül a mélypontot is elérte a Liverpool menedzserének sajtótájékoztatója a Szpartak Moszkva elleni BL-mérkőzés előtt.

Klopp egy négyórás repülőút után esett be a sajtóterembe, így a német edző nem volt a topon, de a rakoncátlankodó mikrofon, a tolmácsproblémák és kérdések sem segítettek az állapotán.

Jürgen Klopp (fotó: EPA-EFE/Peter Powell)



Elsőként az nem tetszett Kloppnak, hogy a fotósok akkor kattintgatták a képeket, amikor elhangzott egy kérdés, ezt szóvá is tette. „Ha akkor fotóznak, amikor épp kérdeznek, nem hallom és sokkal tovább ülünk majd itt” – szólt közbe.

Ezután egy orosz kolléga arról érdeklődött, hogy Klopp kért-e tanácsot valamelyik kollégájától a Szpartakot irányító olasz, Massimo Carrerához hasonlóan, aki Antonio Contéra csörgött rá a napokban.

„Nyertünk a Chelsea ellen, így sokat nem tudhatott meg – nevetett fel. Nincs senki, akit megkérdezhetnénk, a munkámat egyedül kell elvégeznem” – zárta rövidre a választ a Pool mestere.

Klopp ezután is flegmán válaszolt egy szerinte nem túl értelmes kérdésre, mikor valaki a terem hátuljából közbeszólt, hogy nem hallani, mit mond. „Valójában semmi érdekesről nem maradtak le” – kommentálta a hangosítási problémát.

A hangulaton az sem javított, amikor a tolmács az épp egy kérdésre válaszoló Klopp szavába vágott, majd az edzőnek segíteni kellett leírni egy Szpartak-játékos, Quincy Promes nevét.  A mélypont az utolsó kérdéssel jött el, a Sky Sports egyik újságírója ragadta magához a mikrofont:

„Pochettino a hétvégén azt mondta, hogy imádja Harry Kane-t. Ön imádja valamelyik játékosát?”

Klopp ekkor már látványosan gyötrődött: „Lenyűgöző, hogy egy BL-mérkőzés sajtótájékoztatóján ülünk és ilyen témákról kell beszélni. Tényleg nem értem, mi zajlik a futball nevű iparágban. Imádom a klubomat, így az összes hozzá tartozó játékost. És igen, Harry-t is.”

A tolmács azért még bírta fokozni, visszakérdezett: „Akkor most imádja Harryt?”

„Igen, Kane-t is, ahogyan a jó futballt, ez így működik” – fújtatott nagyot a látványosan szenvedő Klopp, majd az éppen a fordításra koncentráló tolmácshoz fordult.

„Valójában a kérdésre adott válaszom nem is fontos, ez csak ilyen angolos dolog. Pochettino imádja Kane-t. És kit szeretek én? Ez volt a kérdés, micsoda időpocsékolás…” – zárta élete egyik legnehezebb 11 percét Jürgen Klopp.