Musorujsag
Élő Eredmények

Rasovszky Kristóf: Az álmaimat élem, de ezt azért lehet még fokozni

Rasovszky Kristóf: Az álmaimat élem, de ezt azért lehet még fokozni

m4sport.hu/M4 Sport
Az Európa Kupán aranyérmes nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf összességben elégedett az idei teljesítményével, de tudja, van még hova fejlődni. A budapesti vizes vb-n szeretett volna dobogóra állni, első világkupa versenyét pedig csalódásként élte meg. Utolsó két világkupa-futamán azonban a bronzéremért úszik majd.

Nem akármilyen sikereket aratott a közelmúltban Rasovszky Kristóf: a húszéves úszó a Rómához közeli Bracciano tavon először 10 kilométeren győzött, majd másnap az 5 kilométeres versenyben lett második, így megnyerte a nyíltvízi Európa Kupa-sorozat összetett pontversenyét. S bár a budapesti vizes vb-n is jól szerepelt maximalizmusát jól tükrözi, nem teljesen elégedett idei teljesítményével.

„Azt sajnálom a legjobban, hogy az év elején az első felnőtt versenyem, az Abu Dhabiban rendezett világkupa rosszul sikerült. Ott sokkal jobban szerettem volna teljesíteni. Meg a vb-n is jó lett volna becsúszni a dobogóra.”

Kiderült, 10 kilométeren jobban szeret versenyezni, mert mint mondta, 5-ön könnyebb hibázni. A vizes világbajnokságon fő számában ötödik, 5 kilométeren pedig 7. lett, azaz sikerült megvalósítani az előzetesen kitűzött célokat.

„Számítottunk rá, hogy jó lehetek a vb-n. Én azt tűztem ki magamnak, hogy az egyik számban benne legyek az első hatban. Az edzőm az első nyolcat tűzte ki.”
Az Európa Kupán szerzett aranyérem fényesen csillog vitrinjében, első felnőtt évében ugyanis nem sűrűn arat ilyen nagy sikert egy nyíltvízi úszó: „Sokat számít nyílt vízen a tapasztalat, és az én esetemben is fontos volt, hogy az egész évet végigversenyeztük. Próbáltunk minél több tapasztalatot gyűjteni.”

A sok versenyzésnek pedig hamarosan ismét hasznát veheti majd, jön ugyanis a kínai és a hongkongi világkupa: „Elég jól állok a világkupa összetett versenyében, ahol a 3-4. helyen vagyok. Ha ezen az utolsó két állomáson minden úgy sikerül, ahogy szeretnénk, akkor a harmadik hely bőven elcsíphető.”

Riporterünk kérdésére elmondta, az álmait éli ugyan, de ezt lehet még fokozni, ezért a következő évek arról szólnak majd, hogy minél előrébb tudjon lépni. S bár kikristályosodni látszik, ő nyíltvízi úszó, azért a medencében is szeretne majd bizonyítani.

További tartalmak