Musorujsag
Élő Eredmények

Csúcsrangadóval folytatódik az angol bajnokság

Csúcsrangadóval folytatódik az angol bajnokság

MTI
A BL-ben mindkét csapat jól teljesít, de vajon a bajnoki után Conte vagy Guardiola lesz elégedettebb?

A címvédő Chelsea a listavezető Manchester Cityt fogadja szombat este az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi hetedik fordulójának rangadóján.

Az elmúlt idényben a londoni Kékek mindkét összecsapást megnyerték, az áprilisi találkozón hazai pályán 2-1-es sikert arattak – az volt a City legutóbbi veresége a Premier League-ben. A mostani mérkőzést mindkét fél jó formában várja, hét közben a Bajnokok Ligájában a Manchester City a Sahtar Donyecket, míg a Chelsea az Atlético Madridot múlta felül.

A vendégek várhatóan nem számíthatnak Sergio Agüeróra: az argentin csatár csütörtökön autóbalesetet szenvedett a klub honlapjának beszámolója szerint. Angol médiaértesülések alapján Amszterdamban, egy koncert után taxiban ülve történt a baleset a játékossal, akire sajtóbecslések szerint hat-nyolc hét kihagyás várhat, bár a City orvosi stábja csak pénteken vizsgálja őt meg.

A városi rivális Cityvel azonos pontszámmal álló, az élről csak rosszabb gólkülönbsége miatt leszoruló Manchester Unitedre papíron könnyű összecsapás vár, hiszen a sereghajtó, eddig pont és gól nélküli Crystal Palace-t látja vendégül. Az egymás elleni statisztika is a Vörös Ördögök sikerét vetíti előre, azzal együtt is, hogy José Mourinho hét játékosára nem számíthat: a Crystal ugyanis legutóbb 1991-ben győzte le bajnoki találkozón a Unitedet.

A BL-ben szereplő csapatok közül a Tottenham a Huddersfieldhez látogat, míg a Liverpool a Newcastle otthonában szerepel a forduló vasárnap esti zárómérkőzésén.

Premier League, 7. forduló:
szombat:
Huddersfield Town-Tottenham Hotspur 13.30
Bournemouth-Leicester City 16.00
Manchester United-Crystal Palace 16.00
Stoke City-Southampton 16.00
West Bromwich Albion-Watford 16.00
West Ham United-Swansea City 16.00
Chelsea-Manchester City 18.30
vasárnap:
Arsenal-Brighton 13.00
Everton-Burnley 15.15
Newcastle United-Liverpool 17.30

További tartalmak