Musorujsag
Élő Eredmények

Mégis fizethet a Barcelona a Veszprémnek a menesztett irányítóért

m4sport.hu/Mundo Deportivo
Úgy tűnik, hamarosan pont kerülhet a nyár egyik legmeghökkentőbb kézis sztorijának végére. Az izlandi Aron Pálmarsson elég unortodox módon távozott a Telekom Veszprémtől, spanyol lapértesülések szerint most úgy tűnik, napokon belül aláírhat a Barcelonához, ráadásul pénz is állhat a veszprémi csapathoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, az irányítóként és átlövőként is bevethető izlandi kézilabdázó a nyári felkészülési időszak első edzése előtt 15 perccel rövid üzenetben jelezte Ljubomir Vranjesnek, a Veszprém új edzőjének, hogy nem kíván megjelenni, helyette hazautazik Izlandra. A svéd tréner tájékoztatta a klub elnökségét, valamint a klubot működtető gazdasági társaság vezetését, hogy a történtek miatt nem számít a következő idényben a játékosra, akinek 2018 júniusáig szól a szerződése.

Montpellier-Telekom Veszprém - Aron Palmarsson (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo) Montpellier-Telekom Veszprém – Aron Palmarsson (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

Spanyol sajtóhírek szerint Pálmarsson megállapodott a Barcelonával, hogy jövő nyáron a katalán klubhoz szerződik. A Barcelona azért akarta megvárni az izlandi kézis veszprémi szerződésének lejártát, mert sokallta a magyar csapat által kért egymillió eurót. A Mundo Deportivo azonban úgy tudja, a két klub azóta egyezségre jutott: a 27 éves játékos 700 ezer euróért válthat.

A hirtelen pálfordulást az okozta, hogy a csapat egyik irányítóját, Lasse Anderssont hamarosan meg kell műteni, így egyetlen használható irányítója maradt a katalánoknak, Raúl Entrerríos. A szélsőként játszó szlovén Jure Dolenec is bevethető a poszton, de ez nem az a megoldás, ami hosszútávon megoldást jelenthet egy olyan szintű csapatban, mint a Barcelona.

Az együttes vezetőedzője, Xavi Pascual kedden azt nyilatkozta, bármelyik pillanatban igazolhatnak egy új játékost. „Hamarosan meglátjuk, hogyan végződik” – mondta Pascual, de név nélkül.

Amennyiben valóban Pálmarssonra utalt a katalánok edzője, az jó hír a piros-fehéreknek, hiszen így bevétellel szállhatnak ki ebből a faramuci történetből.

További tartalmak