Musorujsag
Élő Eredmények

A csapatorvos miatt tilthatják el az olasz labdarúgót

A csapatorvos miatt tilthatják el az olasz labdarúgót

MTI
A csapatorvos vállalta a felelősséget azért, hogy pozitív doppingtesztet produkált Fabio Lucioni, az olasz labdarúgó élvonalba feljutott Benevento csapatkapitánya.

A harmincéves védő szervezetében szeptember 10-én, a Torino elleni bajnoki mérkőzés után az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebolt mutattak ki.

Walter Giorgione az olasz doppingellenes ügynökségen tartott meghallgatáson azt mondta, olyan sprayt használt a futballista gyorsabb felépülése érdekében, amely tartalmazta a tiltott szert. Ugyanakkor hangsúlyozta, a spray az ő készletében volt, ahhoz a stáb többi tagja, illetve a játékosok nem férhettek hozzá.

Az orvos vallomása ellenére – az olasz sajtó szerint – egytől négy évig terjedő időszakra tilthatják el a futballistát, akinek a játékjogát a teszt eredményének közzététele után felfüggesztették.

A Benevento hét forduló után az utolsó helyen áll a húszcsapatos olasz bajnokságban.

Borítókép: Fabio Lucioni, a Benevento csapatkapitánya komoly büntetésre számíthat (Fotó: EPA/MARIO TADDEO)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy Ádám: Nehéz dolga van a kapitánynak
Nagy Ádám reálisnak tartja a világbajnoki selejtezőcsoportban elért harmadik helyet, ugyanakkor szerinte bőven van hiányérzete a játékosoknak a sorozat végén.
Magyar futball
Nagy Ádám nem nyugszik bele a mellőzöttségbe
Nagy Ádám, a magyar válogatott labdarúgója nagyon nehéznek nevezte a jelenlegi időszakot, amiért nem kap játéklehetőséget olasz élvonalbeli klubjában, a Bolognában.
Külföldi futball