Musorujsag
Élő Eredmények

Vidal mégis marad a chilei válogatottnál

Vidal mégis marad a chilei válogatottnál

MTI/twitter.com
Bár a világbajnoki selejtező dél-amerikai zárását követő első Twitter-bejegyzését több helyen úgy értelmezték, hogy búcsút int a válogatottnak Arturo Vidal, a Bayern München futballistája utóbb egyértelműsítette: ha hívják, mindig a chilei válogatott rendelkezésére fog állni.

A Copa America-győztes chilei csapat az utolsó fordulóban 3–0-ra kikapott az élen végző braziloktól, ezzel eldőlt, hogy nem lehet ott a jövő évi, oroszországi vb-n.

Ezek után írta Vidal: „Köszönet a srácoknak, mindannyiuknak, hogy az együtt töltött évek alatt minden mérkőzésen az életükért játszottak, és megtanították nekem, illetve egy országnak, hogy erőfeszítéssel és munkával minden lehetséges az életben”.

Ehhez hozzátette: a sikertelen selejtező miatt össze van törve, de büszke a játékostársaira és a csapatot irányító stábra.

Később, a félreértéseket eloszlatandó, leszögezte: „Ahányszor csak hívnak, a válogatottam rendelkezésére fogok állni. A chilei (csapat) harcosokból álló válogatott. Büszke vagyok arra, hogy ehhez a társasághoz tartozom. Nem fogom feladni. Folytatjuk együtt a végsőkig” – írta a 30 éves támadó középpályás újabb Twitter-bejegyzésében, hozzátéve: biztos abban, hogy ebből a helyzetből megerősödve kerülnek majd ki.

„Soha ne tekintsenek minket halottaknak, mi chilei harcosok vagyunk. Találkozunk a következő ütközetben” – folytatta.

Chile a legutóbbi két világbajnokságon nyolcaddöntős volt, a Copa America legutóbbi két kiírását pedig megnyerte, így meglepetés, hogy ezúttal lemaradt a vb-ről. A dél-amerikai selejtezősorozat utolsó körét még a harmadik helyről várta, de a brazíliai 3-0-s kudarccal visszaesett a hatodik helyre. Az ötödik, interkontinentális pótselejtezőt érő helyről kettővel rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le Peruval szemben.

Borítókép: Arturo Vidal továbbra is válogatottja rendelkezésére áll (Fotó: EPA/ELVIS GONZALEZ)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csak a Real Madridból összerakható az év csapata
A választható játékosok közel felét a három spanyol nagycsapat adja, Németországból pedig csak a Bayerntől van labdarúgó. De van jelölt a Tottenhamből, a Liverpoolból és még a Besiktasból is.
Külföldi futball