Musorujsag
Élő Eredmények

Megsemmisítő vereséget mért horvát ellenfelére a Fradi

Megsemmisítő vereséget mért horvát ellenfelére a Fradi

MTI
Kiütéssel felérő győzelmet aratott a Ferencváros a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjébe jutásért zajló második selejtezőkörben, a Népligetben, szombaton, így a házigazda két sikerével már továbbjutott.

Eurokupa, 2. selejtezőkör, D csoport (Budapest, Népliget):

PQS-Ferencváros Waterpolo – Jadran Split (horvát) 17-3 (6-1, 3-0, 3-0, 5-2)

az FTC góldobói: Jaksic 6, Német 3, Varga Dé., Mitrovic, Sedlmayer 2-2, Jansik, Nikic 1-1

A címvédő magyar csapat a pénteki győzelmét követően – amikor három góllal verte a montenegrói Primorac Kotort – szombaton valósággal kiütötte a négyes másik délszláv tagját, a horvát Jadran Splitet. Már az első nyolc percben 6-1 volt az FTC javára, s két, egyformán 3-0-ra megnyert negyed után a befejező játékrészben újfent gólzáporral lepte meg riválisát. A Ferencvárosban tarthatatlannak bizonyult az olimpiai és világbajnok szerb Nikola Jaksic, aki hatszor is bevette a splitiek kapuját. Vasárnap a spanyol Mataro vár a magyar együttesre.

pénteken játszották:
Ferencváros-Primorac Kotor (montenegrói) 13-10 (6-4, 4-2, 3-1, 0-3)

vasárnap:
Ferencváros-Mataro (spanyol) 11.00

korábban:

Eurokupa, 2. selejtezőkör, C csoport (Aix-en-Provence):
Pays D’Aix Natation (francia) – PannErgy-Miskolci VLC 13-13 (2-2, 1-3, 3-4, 7-4) 

a miskolciak góldobói: Misic 5, Bowen, Berta 3-3, Milicic, Nagy 1-1

A két csoportból az első kettő jut tovább. Hozzájuk azt a négy csapatot sorsolják majd, amely alulmarad a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért sorra kerülő párharcokban. Az Ek negyeddöntős mérkőzéseit november 8-án és december 9-én játsszák.

Borítókép: FTC-PQS WATERPOLO (Fotó: facebook.com)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lélekromboló vereséget mért a Vasas Szécsi Zoltánékra
A VasasPlaket 10–3-ra legyőzte a Kaposvári VK együttesét a férfi vízilabda ob I. A csoportjának harmadik fordulójában. Az angyalföldiek a harmadik negyed végén 8–0-ra vezettek, Szécsi Zoltánék a negyedik negyed második percében törték meg a nyomasztó gólcsendet.
Sportok
A Fradi és a Miskolc is vízbe ugrik az Eurokupában
A férfi vízilabda Eurokupában érdekelt mindkét magyar együttes, a Ferencváros és a Miskolc is medencébe ugrik a hétvégén a sorozat második selejtezőkörében. A tét a negyeddöntőbe jutás.
Vízilabda