Musorujsag
Élő Eredmények

Csányi Sándor: Elveszett a hit

Csányi Sándor: Elveszett a hit

mlsz.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint Bernd Storck körül elfogyott a levegő és elveszett a sikerekhez szükséges hit, ezért mindketten úgy látták, hogy nincs értelme a közös folytatásnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, Bernd Storck és az MLSZ közös megegyezéssel szerződést bontott, így a német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott.

Csányi Sándor az mlsz.hu-nak adott interjúban elmondta, az Andorra elleni vereség után úgy döntött az elnökség, hogy Bernd Storck megérdemel egy második esélyt. „Azt feltételeztük, hogy az őszi mérkőzések megmutatják, merre érdemes tovább haladnunk, kell-e váltanunk a kapitányi poszton. Bernd Storckkal egyeztetve most mindketten úgy láttuk, hogy ezt a második esélyt már nem tudja a kapitány kihasználni, mert menet közben elfogyott körülette a levegő, elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit, ezért nincs értelme a folytatásnak. Ezt az érvelést ma az elnökség is elfogadta.”

Csányi Sándor MLSZ-elnök és Bernd Storck szövetségi kapitány a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság labdájával - MTI Fotó: Illyés Tibor Csányi Sándor MLSZ-elnök és Bernd Storck szövetségi kapitány a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság labdájával – MTI Fotó: Illyés Tibor

Az MLSZ elnöke továbbra is nagyra tartja a német szakember Magyarországon nyújtott teljesítményét, munkaszeretetét és elhivatottságát, szerinte Bernd Storck az elmúlt évtizedek legsikeresebb szakvezetője volt. „Ezek a sikerek nem vitathatóak el sem tőle, sem a csapatoktól. Mindezzel együtt, az utóbbi időszak eredményei ismeretében egyetértek a távozásával.”

Csányi Sándor hozzátette, ha október 25-ig nem sikerül megfelelő szövetségi kapitányt kinevezni, akkor a Luxemburg és a Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésre megbízott kapitányt kérnek fel. „A tárgyalások már a napokban elkezdődnek, és hamarosan eredmény is várható.”

Az elnök szerint nem reális az előrelépés a magyar labdarúgásban, ha a klubok és az utánpótlás-akadémiák nem fejlődnek, ha a magyar játékosok nem tudnak komoly nemzetközi mérkőzéseken szerepelni és külföldi elitbajnokságokban tapasztalatot szerezni. „A nehézséget az jelentheti, hogy akadnak tehetségek, de a magyar élvonal csapatai a nemzetközi értelemben az elvárások alatt teljesítenek évek óta, így a hazai bajnokság játékosait nehéz bedobni egy-egy kiélezett nemzetközi meccsre. Ahhoz, hogy tartósan eredményeket érjünk el, most már mindenekelőtt a klubok teljesítményének, az utánpótlás nevelésének és a csapatok nemzetközi versenyképességének kell a fejlődést megalapoznia.”

Csányi Sándor elmondta, Bernd Storckkal együtt távozik segítője, Andy Möller is. A többi, az MLSZ-szel szerződésben álló német szakember jövőjéről az új vezetés fog dönteni. „Ha jó szakemberek, akkor segíthetnek nekünk a jövőben is.”

Kérdésre válaszolva az MLSZ első embere kijelentette, hogy Bernd Storck szerződésének felbontása nem jár külön költséggel. „Természetesen a hónap végéig őt megillető díjazást kifizetjük, azon felül nincs semmilyen más kifizetés. Sajnos, többszöri cáfolatunk ellenére, egyes bulvárlapokban felelőtlen állítások és horribilis összegek szerepeltek Storck úr havi járandóságával és a szerződés felmondásával kapcsolatban, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valós tényekkel.”

További tartalmak