Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica befejezte a hungaroringi „titkos” tesztjét

Kubica befejezte a hungaroringi „titkos” tesztjét

Williams, Autosport, Auto Motor und Sport
Robert Kubica túl van második williamses tesztjén – produktív napot teljesített a Hungaroringen.

A Willliams-istálló keddre és szerdára bérelte ki a Hungaroringet, ahol két tesztnap keretében két versenyzőt, Robert Kubicát és Paul di Restát teszi próbára. A zárt kapus gyakorlás első napján a 2011-es ralibalesete után visszatérni vágyó lengyel ült a 2014-es F1-es gép volánja mögé.

Kubicának a mostani már az ötödik F1-es tesztje volt idén, de a második a grove-i csapattal. Hat nappal ezelőtt Silverstone-ban szintén a három évvel ezelőtti autót vitte pályára. Hogy hány kört teljesített és milyen eredményekkel, azt a Williams nem hozza nyilvánosságra, csupán annyit közöltek, hogy újabb „produktív napon van túl”, és „folytatják a teljesítménye kiértékelését”.

Az FW36-os masina szerdán már Paul di Restával fog kihajtani a garázsból, aki 2013-ban futott utoljára teljes idényt az F1-ben. A skót a csapat tartalékversenyzőjeként került képbe a jövő évi versenyzői ülés kapcsán, nem kis mértékben annak köszönhetően, hogy beugróként a körülményekhez mérten jól helyt állt Felipe Massa helyetteseként a Magyar Nagydíjon.

Paul di Resta (Fotó: XPB) Paul di Resta (Fotó: XPB)

Bár e tesztből úgy tűnhet, kettejük közül kerülhet majd ki Lance Stroll jövő évi csapattársa, Paddy Lowe technikai igazgató hangsúlyozta, más jelöltjeik is vannak. Köztük van Massa is, aki utóbbi időben megjegyzéseivel borzolta a kedélyeket: szerinte a gárda mérnökei vele akarják folytatni, ám nem csak szakmai szempontok számítanak.

Lowe az Auto Motor und Sportnak cáfolta, hogy feszültség lenne köztük és a brazil között. „Ez egyáltalán nem igaz. Nem titok, hogy van egy üres ülésünk, és lehetőségeink száma szinte korlátlan. Felipe is a listánkon van, egészen jó helyen, de kötelességünk körülnézni a piacon” – fogalmazott.

Kubica kapcsán elmondta, a tehetsége miatt akarták közelebbről is megvizsgálni, mire képes sérült karjával. „Robert egy rendkívüli versenyző. Mindannyian csodáltuk őt a balesete előtti teljesítményét látva, és ezért is egy lehetőség számunkra. Ahhoz, hogy tisztán lássunk, szükség van a tesztre. A renault-s tesztjein már pozitív jeleket láthattunk, de a helyzete a korlátai miatt speciális. Fontos, hogy fitt legyen az autóban, ezért is tesztel Robert és Paul a 2014-es gépünkkel. Ez a teszt viszont még nem jelenti azt, hogy csak erre a két versenyzőre koncentrálunk” – tisztázta a brit szakember.

A mostani gyakorlás apropóján az M4 Sport stábja is kilátogatott a Hungaroringre, és bár a zárt kapuk miatt a rendelkezésre álló információk korlátozottak, a csütörtökön 20 órakor kezdődő Boxutca magazinban így is foglalkozunk majd Kubicáékkal.

Borítókép: Robert Kubica (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek