Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiola angolja mégsem annyira rossz, mint vallja

A Manchester City az angol bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is a topon van. Nilolás Otamendi, a csapat középhátvédje úgy érzi, ez annak is köszönhető, hogy Pep Guardiola az utolsó pici részletre is odafigyel a siker érdekében.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
A City győzelmet győzelemre halmoz az elmúlt időszakban, hazai és nemzetközi porondon egyaránt. A Premier League-ben is meggyőzően menetel, csak a másik manchesteri klub, a United képes tartani a lépést, a BL-ben pedig hibátlanul teljesít. Legutóbb a jó játékkal előrukkoló Napolit verte 2–1-re.

Nicolás Otamendi, a gárda középhátvédje a Fox Sports rádiójában arról beszélt, hogy milyen aprócska mániái vannak edzőjének, amelyek előrelendítik a csapatot.

„Guardiola minden egyes mérkőzés után kötelez minket, hogy együtt vacsorázzunk. Az étkezés és a játékosoknak járó pihenés különös fontossággal bír számára. Pep nagyon körültekintő az ételeket illetően, ahogyan azt is elvárja, hogy tanuljunk angolul, mert a megbeszéléseink angolul zajlanak. Neki köszönhetem, hogy decemberben kénytelen vagyok nyelvvizsgázni" – mesélte Otamendi.

Mindez csak azért érdekes, mert korábban Guardiola arról beszélt, hogy talán a gyengébb angolja miatt volt félreérthető nyilatkozata a Tottenhamről, ami miatt Mauricio Pochettino, a londoniak menedzsere kicsit megorrolt rá.

A védő szerint más is szükséges a sikerhez vezető úton.

„Pep minden szükséges információt megoszt velünk a legnagyobb részletességgel, hogy amikor eljön az óra, akkor minden a legprecízebben működjön. Mindig egy lépéssel előttünk jár, és nem csak szakmai értelemben. Olykor hozzánk lép, és kötetlenül a családunkról, illetve személyes dolgokról kérdez. De akkor, amikor egyre közelebb egy mérkőzés napja, akkor már csak az a fontos” – mondta az argentin hátvéd.