Musorujsag
Élő Eredmények

A Királydombon kezdődik a cyclocross idény

A Királydombon kezdődik a cyclocross idény

MTI
Húsz kategóriában közel háromszáz induló részvételével kezdődik szombaton a városligeti Királydombon a cyclocross (terepkerékpár) 2017/18-as versenyidénye.

A szervezők tájékoztatása szerint a mintegy három kilométeres pályát – amelyen a sebesség és az erő fog dominálni a technikával szemben – háromszor teljesítik a bringások.

A korábbi bajnok Buruczki Szilárd (Cube Csömör) a legnagyobb esélyes, mivel a címvédő Búr Zsolt külföldön versenyez. Buruczkinak a Tour de Hongrie-t kiválóan teljesítő fiatal Peák Barnabás (Mesterbike 575 Team), illetve Dina Márton (Nella Trek Team) lehet a legkomolyabb kihívója. A nőknél két juniorkorú versenyző, Buzsáki Virág (PCCC) és Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST), valamint a felnőtt Szekeres Viktória (KTM Teszt Team Gödöllő) a legesélyesebb.

A pályát a szervezők a Közlekedési Múzeum és az Olof Palme sétány által határolt területen jelölik ki, a rajt- és célterület az Olof Palme háznál lesz. Az első rajtra 10.45-kor kerül sor, az elit férfiak futamát 14 órakor indítják.

A szakág viadalait ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályákon, amelyek földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

További tartalmak