Musorujsag
Élő Eredmények

Büntetés a vécé miatt? Vettel szerint ez egy vicc!

Büntetés a vécé miatt? Vettel szerint ez egy vicc!

Motorsport-Total
Nevetségesnek találja Sebastian Vettel, a himnusz kihagyása miatt Szuzukában kapott megrovását, mely adott esetben még súlyos következménnyel is járhat.

Nem elég, hogy kiesett a Japán Nagydíj 4. körében, Sebastian Vettel még kapott egy szóbeli figyelmeztetést is az FIA-tól. Vétsége az volt, hogy kihagyta a rajtceremóniához tartozó himnuszt (pontosabban lekéste annak kezdetét), melyhez a szabályok értelmében valamennyi versenyzőnek fel kell sorakoznia a rajtrács elején.

A német Bild már akkor megírta, Vettel egyszerű ok miatt mulasztott: vécére kellett mennie. Most kiderült, ott valaki megvárakoztatta. „Ez egy vicc” – kommentálta büntetését. „Talán odébb kellett volna löknöm az előttem lévőt, nem pedig megvárni, amíg végez a vécén…”

A vonatkozó szabályt a Ferrari versenyzője is jól ismeri, ám azt már nem érti, az FIA miért ennyire szőrös szívű. „Nem értettem. Egy kicsit valóban elkéstem, ám a himnusz felén ott voltam. Meglepett, amikor hallottam, hogy megrovást kaptam érte. A szabály egyértelmű, de…” – méltatlankodott.

Az ítélet már csak azért is bosszanthatja, mert idén ez már a második megrovása volt, a harmadikért pedig automatikusan 10 rajthelyes büntetés jár – feltéve, ha a háromból két kihágás a versenyzéssel kapcsolatos volt. Monacóban a boxutcakijárat záróvonalának átlépéséért kapta az első figyelmeztetését.

További tartalmak