Musorujsag
Élő Eredmények

Schumi korábbi mérnöke segíti Strollt Austinban

Schumi korábbi mérnöke segíti Strollt Austinban

Sky Sports, Autosport
Az austini hétvégén példaképe, Michael Schumacher egykori versenymérnökével dolgozik együtt Lance Stroll.

A Williams kanadai tehetsége már évek óta ismeri Luca Baldisserrit. Az olasz mérnök még a Ferrari Akadémiát irányította, amikor Lance Strollt is fölvették a programjukba. A premás évei alatt a 18 éves versenyző mentorának számított, és miután pártfogoltja kilépett a Scuderia kötelékéből, a szakember is követte őt Grove-ba – személyes segítőjeként.

Az austini első szabadedzés idején ugyanakkor Baldisserri már ott ténykedett a Williams irányító pultjánál, ahol eddigi versenymérnöke, James Urwin szokott. Az istálló magyarázatot adott a váratlan cserére. „Miközben Lance versenymérnöke, James Urwin gyermeke születése miatt távol van, megerősítjük, hogy Luca Baldisserri lép a helyére a csapatnál, és átmenetileg ő veszi át a szerepét. Luca az egész szezonban együtt dolgozott Lance-szel a pálya mellett, és most Paul Davison teljesítménymérnök fogja segíteni őt, hogy biztosítsa a folytonosságot ez időszakban” – adták hírül a fehérek.

Luca Baldisserri (jobbra) 2007-ben Monzában, Schumacher későbbi versenymérnökével, Chris Dyerrel (Fotó: xpbimages.com) Luca Baldisserri (jobbra) 2007-ben Monzában, Schumacher későbbi versenymérnökével, Chris Dyerrel (Fotó: xpbimages.com)

Baldisserri ugyan hirtelen és beugróként kerül a boxfalra, e szerepkör távolról sem ismeretlen számára. A 2000-es évek elején még ugyanilyen pozícióban dolgozott együtt Michael Schumacherrel, akivel sikert sikerre halmoztak, és csak ezt követően lépett feljebb a ranglétrán, s vált gyakorlatilag Ross Brawn utódjává a Ferrarinál.

A vörösök a 2009-es Kínai Nagydíjon állították fel több stratégiai baki után, előbb gyári feladatot adtak neki, majd rá bízták a maranellói utánpótlás-akadémia irányítását. Ezt a szerepkört 2015-ig látta el.

Érdekes lesz látni, vajon átmeneti szerepvállalását követően 2018-ban jut-e neki szerep a Williams mérnökcsapatában. A gárda által is említett teljesítménymérnök, Paul Davison a szezon végén távozik, a Forma–E-ben vállal szerepet a Jaguar-csapatnál, így üresedés biztosan lesz…

Borítókép: Michael Schumacher és Luca Baldisserri (Fotó: XPB)

További tartalmak