Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel inkább nem kér a piszkos trükkökből

Vettel inkább nem kér a piszkos trükkökből

Formula1.com
Sebastian Vettel nehéz bajnoki helyzete ellenére sem kívánja pályán kívüli játszmákkal felbosszantani Lewis Hamiltont.

Tetemes ponthátránya miatt már nem a saját kezében van Sebastian Vettel sorsa. Az 59 pontos lemaradásának ledolgozásához nem lesz elegendő, ha megnyeri a hátralévő négy futamot (ez a célja), szüksége lesz Lewis Hamilton „segítségére” is.

A Mercedes megbízhatósága eddig rendben volt, és az utóbbi időben a brit is csúcsformában teljesített. Vettelnek csütörtökön föltették a kérdést, megpróbálja-e valamilyen módon kizökkenteni ellenfelét, hogy hibába hajszolja őt. „Ez engem nem érdekel” – utasította el határozottan a pszichológiai játszmákat. „Minden energiánkra szükség van ahhoz, hogy tökéletes versenyeket fussunk. Ez a célunk. Hogy a többiek mit tesznek, arra úgysincs ráhatásunk.”

A négyszeres világbajnok nem is híve az „alternatív” módszereknek. „Nem szeretek politizálni, sem trükkökkel próbálkozni. Valójában azt gondolom, hogy ezeket a dolgokat mindig felfújják. Engem csak az érdekel, ami a pályán történik, a többit úgysem igazán tudom befolyásolni. Ha pedig igen, nem ilyen módszerrel fogom. Ennek nem kéne szerepet kapnia a sportban” – vázolta elveit.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Vettelnek meggyőződése, mind a négy verseny hozhat Ferrari-sikert, autója tempója felől nincsenek kétségei. „Mindegyik pályán versenyképesnek kell lennünk, és azok is leszünk. Eléggé kiegyenlített a verseny a Mercedesszel, de a Red Bull is sokat javult, ezért elképzelhető, hogy három csapat fog harcolni. A pályatípusokat elnézve nincs egyértelmű favoritja a hátralévő versenyeknek. Szoros lesz. Szombaton talán egy kicsit más a helyzet, de vasárnap nagyon szoros lehet a küzdelem” – utalt a Mercedes időmérős fölényére.

Végül hangsúlyozta, még távolról sem adta föl ezt a bajnokságot. „Én a számok embere vagyok, de ebben a kivételes esetben félreteszem a számokat, és mindent megteszek, amit csak lehetséges. Majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. Az előző versenyek nem segítettek, de még van esély, és csak ez érdekel.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)

További tartalmak