Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso nem irigyli Vettel és Hamilton bajnoki címeit

Alonso nem irigyli Vettel és Hamilton bajnoki címeit

Channel 4
Fernando Alonso állítja, nem érez irigységet, amiatt, hogy vele ellentétben Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is igazi címhalmozóvá vált.

Sebesen száguld a negyedik világbajnoki címe felé Lewis Hamilton. Amennyiben sikerül megszereznie, épen legyőzöttjét, Sebastian Vettelt éri utol, és ezzel a mezőny minden szempontból legsikeresebb tagjává válik. Ők ketten pont kétszer annyi bajnoki elsőséggel fognak rendelkezni, mint a még mindig a rajtrács egyik legjobbjaként számon tartott, de címei számát már 11 éve nem növelő Fernando Alonso.

A brit Channel 4 csatorna Austinban arra volt kíváncsi, mit érez a McLaren versenyzője, amikor azt látja, hogy két riválisa folyamatosan csinosítja egyéni statisztikáját. „Ez nem igazán bánt. Nincs bennem semmilyen különleges érzés, mivel nem állok harcban velük” – felelte teljes nyugalommal Alonso.

„Amikor még harcoltam a bajnoki címért, és úgy láttam Sebastiant nyerni, az időnként bántott. Ilyenkor van, hogy úgy érzed, te érdemelted volna meg jobban, hogy lett volna rá esélyed itt-ott. Ha viszont nem vagy benne, akkor ez nem egy nagy dolog, ez nem a te harcod.”

Sebastian Vettel és Fernando Alonso (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonso Vettellel kettő, Hamiltonnal egy szezonban vívott végletekig kiélezett csatát a végső győzelemért, ám mindegyik alkalommal alulmaradt. Amikor a Ferrarival üldözte a verhetetlen Red Bullt, többször is hangoztatta, Vettel milyen szerencsés, hogy a legjobb autót vezetheti.

Az idei év kapcsán elárulta: „Én egy kicsit örülök is annak, hogy Lewisnak meglesz a negyedik. Elég furcsa azt látni, hogy Vettelnek négy, Lewisnak három van. Ez így sokkal logikusabb.”

Ennek kapcsán föltették neki a kérdést, jobb versenyzőnek tartja-e Hamiltont Vettelnél. „Azt gondolom, Lewisnak jobb… a pályafutása” – kerülte ki az egyértelmű választ.

Végül pedig miután azt kívánták neki, hogy hamarosan újra ő is részese legyen egy ilyen csatának, pontosított: „Én remélem, hogy még csata sem lesz. Csak dominancia!” – mosolygott.

Borítókép: Fernando Alonso és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak