Musorujsag
Élő Eredmények

Amerikai Nagydíj, időmérő: Az első hármas nyilatkozata

Amerikai Nagydíj, időmérő: Az első hármas nyilatkozata

M4Sport
A szabadedzéseket uraló Lewis Hamilton az időmérőn sem talált legyőzőre Austinban, igaz, a vártnál szorosabb lett a végeredmény, Sebastian Vettel ugyanis remek kört rakott össze és „csak” két tizeddel maradt el a brittől, így holnap mellőle rajtolhat majd. A harmadik leggyorsabb kört Valtteri Bottas futotta – nézzük, hogyan értékeltek a főszereplők!

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. rajthely

„Nehéz volt ma vezetni a pályán, főleg, ahogy erősödött a szél, de a csapat remek munkát végzett. Az első kanyarban szembeszél volt, a gyors részeken pedig hátszél. Aztán a kilencesben ismét szembeszél, szóval folyamatosan változott a helyzet. Fel kellett mérni, mennyire lehet nyomi a gázt. De ezért imádom ezt a pályát, mert nagyon jó vezetni rajta, főleg ha jól irányítható autóban ülsz. A hőmérséklet ma rendben volt. Nem gondolok a bajnoki címre, és nem hiszem, hogy most összejön. Sebastian remek munkát végzett. A legtöbb, amit tehetek, hogy kihozom magamból a maximumot. Megpróbáljuk megszerezni a 25 pontot. Nem hiszem, hogy Sebastian buta hibát vétene, hiszen ő egy négyszeres bajnok. A csata még folytatódni fog.”

Sebastian Vettel (Ferrari) – 2. rajthely

„Nagyon boldog vagyok az eredménnyel. Egy kicsit hiányzott a ritmus, főleg az első és a második szektor között az átmenetnél. Egy kicsit szenvedtem a széllel, de az utolsó körre minden összeállt, akkor, amikor igazán számított. Biztos, hogy a versenytempónk jó lesz. Az időmérőn még elmaradunk egy kicsit. Gratulálok Lewisnak, hiszen két remek kört futott! Nemcsak itt kellene nyerni, hanem az összes hátralévő helyszínen, de lépésről lépésre haladunk. Tegnap kevesebbet futottunk, de ma már többet, és gyorsultunk is. Remek a pálya, az első kanyar pedig elég messze van a rajt után…”

Valtteri Bottas (Mercedes) – 3. rajthely

„Mindenképpen csalódást keltő az eredmény, mert nagyon jól álltunk. Egy ponton nagyon szoros volt a csata Lewisszal is. Úgyhogy, ez most nem a legjobb eredmény, de már a holnapi napra gondolok.” 

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak