Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas most a fékekkel küzdött

Bottas most a fékekkel küzdött

Motorsport
A Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas elismerte, a fékekkel gyűlt meg a baja az Amerikai Nagydíj időmérőjén, ahol az utolsó etapban közel fél másodpercet kapott a rajtelsőséget megszerző csapattárstól, Lewis Hamiltontól.

A nehézkes kezdés után (pénteken hat tizeddel lassabb volt márkatársánál) Bottas az utolsó, szombati szabadedzésen közelített Hamiltonhoz, a kvalifikáción azonban ismét komoly különbség alakult ki kettejük között. A finn 460 ezreddel volt lassabb riválisánál, miközben a Ferrarival az utolsó pillanatokban nagyot javító Sebastian Vettel is lehagyta.

Bottas főként a pálya utolsó szektorában veszített időt (legtöbbet a tizenhármas és a tizenötös kanyarban), saját elmondása szerint azért, mert küszködött a fékekkel. „Egyértelmű, hogy az utolsó szektorban szenvedtem legjobban. Bizonyos okokból kifolyólag ott nehezebb dolgom volt, mint a szabadedzéseken” – nyilatkozta. „Voltak dolgok, melyekkel küszködtem, a fékek modulációjával és a blokkolással is. Ezek összeadódtak, és sokat veszítettem a hosszú kanyarokban” – tette hozzá.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Néha összeállt a dolog, de még így sem tudtam versenybe szállni Lewisszal a például a kanyarsebesség tekintetében. Úgy tűnt, egészen jó időmérőnk lehet, és közel voltam Lewishoz, szóval kiábrándító az eredmény” – ismerte el őszintén.

Bár kevés ideje volt a Mercedes megismerésére, Bottas erősen kezdte a szezont: roppant stabil teljesítményt nyújtott és két alkalommal futamgyőzelmet is szerzett. A nyári szünet óta azonban egyszerűen nem tudja felvenni a versenyt Hamiltonnal, és a Mercedes ritmusát sem érzi úgy, mint korábban (ezért nevezte nemrég a jelenlegit, pályafutása legnehezebb szakaszának).

„Nem volt egyszerű időmérő, minden kör különbözött az előzőtől. Nem volt nagy hiba, csak ez a nagy különbség. Az első kör rendben volt. Lewis javult a Q2 és a Q3 között, én viszont nem találtam újabb tizedeket a pályán. Nem tudtam javítani a második felfutáskor. Eléggé trükkös edzés volt a szél miatt. Sokat változtattunk az autón a hétvége során, de trükkös volt a vezetés. Legalábbis számomra. Jónak éreztem a köröket, de nem tudtam gyorsabban menni” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak