Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton a legjobb Vettelre számít, és nem fogja kímélni

Hamilton a legjobb Vettelre számít, és nem fogja kímélni

BBC, EPSN
Csakis a legjobb Sebastian Vettelre, valamint a belgiumihoz hasonló szoros csatára számít Lewis Hamilton az Amerikai Nagydíjon.

Négyből négy edzést nyert meg Lewis Hamilton az egyik kedvenc pályájának számító Austinban, hibátlan mérlege dominanciát sugall. Ahhoz sem fért kétség, hogy ő nyeri a szombati időmérő edzést, melynek valamennyi szakaszában övé volt a leggyorsabb kör. A meglepetés ezek után inkább az lett, hogy Sebastian Vettel csak 0,2 másodperccel maradt el tőle, hiszen előzetesen az sem tűnt lehetetlennek, hogy ismét fél másodpercet ad az ellenfeleknek.

Szuzuka után újra a bajnokság két első helyezettje áll az első sorban, ám Austinban remélhetőleg már nem szól közbe a technika, és nem foszt meg minket az összecsapásuktól.

Hamilton 59 pontos előnye tudatában nincs rákényszerítve sem a győzelemre, sem arra, hogy sokat kockáztasson a rajtnál, ám ő mégsem kíván változtatni hozzáállásán. „Ez egy kicsit olyan, mint a sakkjátszma. Pillanatnyilag te irányítasz, de még sok van hátra. Még szerezhető száz pont, és Sebastian és a csapata ugyanolyan keményen dolgoztak, mint mi, szóval nem tudhatjuk. A következő négy versenyen a végsőkig el fogunk menni. Minden tőlem telhetőt megteszek a védekezésben, a maximumot akarom kihozni ezekből a versenyekből. Nyerni akarok rajtuk, mert így szerezhető meg a bajnoki cím” – tette egyértelművé a 72-szeres pole-szerző.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Vetteltől kőkemény támadásra számít. „Megpróbál majd nyerni, és én is ezzel próbálkozom. A legjobb formájára számítok. Megvan a tempóm a győzelemhez. Az időmérőn nagyon gyorsak voltak, és egészen szoros lett. Ha Sebastian az edzésen többet ment volna, talán még közelebb került volna. A hosszú etapokon mindig közel vannak, de a lehető legjobb helyről indulok, remélem, tartani tudom ezt a rajtnál, és onnan a gumik kezelése számít majd, mert el kell érned a szükséges körszámot az etapokon.”

„A Ferrari gyors lesz. Mindig az a versenyen. Sebastian a legutóbbi versenyen jobban rajtolt nálam, de most az a terv, hogy én rajtolok jobban. Minden pole számít, hiszen ha nem állsz az első helyen, mindig nehezebb egy kicsivel a hétvégéd. Ez nem jelenti azt, hogy lehetetlenség nyerni, de a pole-ból mások a kilátásaid a rajtnál. Természetesen még így is el kell végezni a munkát. Jól kell rajtolni, meg kell oldani. Remélem, hogy ugyanolyan szoros csata lesz, mint amit Spában vívtunk egymással!”

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A Belga Nagydíjon látott párharcuk máig az utolsó, amelyen nyílt küzdelemben csaptak össze versenyen. Vettel Szingapúrban rajtbaleset, Malajziában az időmérős műszaki hiba miatti rossz rajthely, Japánban motorhiba miatt nem kapott esélyt a brit megszorongatására.

Mostani csatájuk alakulását az időjárás is befolyásolhatja: a körülmények megváltozása nem egyszer billentette már egyik irányból a másikba a mérleg nyelvét. „A szabadedzéseken és az időmérőn gyakran vagyunk jók, de a versenyek mindig nehezek számunkra az egyensúly miatt. Nem vagyunk borzalmasak, de annyira jók sem, mint gondolnánk. Jó gumin rajtolok, van egy tervünk a versenyre, és jó csatára számítok, mert ezen a pályán sokkal közelebb tudsz maradni az ellenfelekhez” – tekintett előre a bajnoki éllovas, aki 5. austini győzelmére hajt.

Borítókép: Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak