Musorujsag
Élő Eredmények

Megint bosszantott, megbüntették Magnussent

Megint bosszantott, megbüntették Magnussent

Sky Sports, FIA
Megbüntették Kevin Magnussent az időmérő edzés után, így a mezőnyből ötödikként pozíciókat veszít a rajtrácson.

„Mi a **** csinál Magnussen?! Mindig ugyanúgy! Nem profi!” – kiáltotta őrjöngve a rádióba Sergio Pérez az austini Q1-ben, miután a Haas versenyzője csúnyán keresztezte az útját a hajtűkanyarban. A Force Indiás Otmar Szafnauernek sem tetszett a manőver, aki felhívta a figyelmet: a nem gyors körön lévő dán pontosan tudta, hogy Pérez mögötte van, mivel nem sokkal korábban cseréltek helyet. A csapat sportigazgatója azonnal jelentette is a problémát a versenyirányításnak, amely a versenybíróság elé tárta azt.

A leintés után egy órán belül megszületett az ítélet: Kevin Magnussen 3 rajthelyes büntetést kapott, mellé pedig még egy büntetőpontot is. Utóbbiból ez már a 8. a szuperlicencén.

Ezúttal mentegetőzni sem próbált, azonnal elismerte hibáját. Igaz, megjegyezte, csapata nem tájékoztatta őt pontosan. „Ha jól tudom, gyorskörön volt. Nekem azt mondták, hogy kivezető körön van. Nem engedtem el őt, ezért meg tudom érteni a dühét” – nyilatkozta még a vizsgálat előtt. „Csak annyit mondhatok, hogy ez egy hiba volt, és nagyon sajnálom.”

Ő már ekkor biztosra vette, hogy büntetést fog kapni. „Határozottan elrontottam a körét, ezért büntetés jár. Büntetésre is számítok.”

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

A Haas versenyzője mostanság lassan az egész mezőnyt magára haragítja, az utóbbi hétvégéken rendszeresen panaszkodtak rá a társak, és már Austinban is volt egy esete Romain Grosjeannal pénteken.

Hiába kért bocsánatot Sergio Péreztől, a mexikói nem mulasztotta el megjegyezni, hogy sok gond van kollégájával. „Az időmérőmet jelentősen befolyásolta Magnussen, aki blokkolt. Ez egy plusz szett gumimba került, emiatt egyetlen garnitúrám volt a Q3-ban, ami nagy hátrány volt. Rendkívül csalódott vagyok, mert ma megvolt a tempóm a hetedik-nyolcadik hely eléréséhez” – kesergett a végül csak 10. Force Indiá-s.

A bocsánatkérés kapcsán hozzátette: „Nyilván nem szándékosan tette, de elég sok a gond vele, és a Haasszal is, akik nem informálják megfelelően a versenyzőiket. Ezen javítaniuk kell.”

Magnussen a 20. helyen zárta az időmérőt, így hiába a büntetése, a motort cserélőkkel szemben így is pozíciókat fog nyerni. Pérez eközben Fernando Alonsóval osztozik az 5. soron.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak